Puk (Becky)
 

Hi Ellen, Toos en Willy,

 
Alweer bijna een jaar geleden sinds de vorige update. Dus hoog tijd!
 
We hebben gezinsuitbreiding gehad. In juli is onze Fleur geboren. We hebben nu een echt meidengezin. Vader Christian vindt het niks erg :) Heel gezellig met de meisjes inclusief Puk natuurlijk!
 
Puk was vanaf het moment dat Fleur er was heel waaks. Ze is er maar druk mee. Ze ziet ons helemaal als haar roedel en beschermt de meisjes dan ook goed. Ze houdt alles in de gaten. Zoooo lief. Als ik buiten aan het wandelen ben met de meisjes in de kinderwagen speelt ze naar hartelust. Anne kan de ballen en stokjes steeds verder weg gooien en dat vindt Puk natuurlijk fantastisch. Maar, als er een andere hond aan komt stopt ze met spelen en gaat ze bij de kinderwagen staan om haar meisjes te beschermen. Gisteren waren we aan de wandel in het bos. Ik raakte met een andere hondenbezitter aan de praat. Fleur lag lekker te slapen, Anne zat lekker in de wagen en Puk lag aan mijn voeten van het zonnetje te genieten. Vervolgens stapt Anne uit de wagen. Het andere hondje loopt op Anne af, Puk springt op en jaagt haar weg en blijft de rest van de tijd pal voor Anne staan. Zo ontzettend lief!!!
 
Ook voor Fleur is Puk weer heel erg verzorgend. Handjes en voetjes worden regelmatig schoon gelikt en Puk is altijd dichtbij. Fleur vindt Puk ook heel leuk en kriebelt vaak aan Puk. Puk vindt dat helemaal fijn.
 
We zijn net weg van een week Schiermonnikoog waar Puk weer naar hartelust heeft kunnen rennen. Ze vindt het daar altijd zo fijn en wij genieten er zo gigantisch van dat ze er bij is. De weken daarvoor hebben we lekker in de sneeuw gespeeld. Sneeuwballen vangen vindt ze fantastisch. Nog steeds gaat Puk overal mee naar toe. Het is maar zelden dat ze alleen thuis moet blijven. Als het een keer echt niet kan, gaat ze lekker naar mijn ouders toe. Dat vindt ze ook fantastisch. Anne zegt altijd Puk houdt heel veel van opa en opa van Puk. 😊 Anne gaat twee keer in de week naar de peuterschool. Dat is een klein uurtje lopen van ons huis. Ophalen doen we altijd te voet, want we kunnen helemaal door het bos. Dus ook dan gaat Puk mee. Op en neer lopen we twee uur. Thuis aangekomen denk ik dan, die zal wel moe zijn, maar niet hoor, dan staat ze al weer met de tennisbal voor mijn neus.........ha,ha,ha.... We hebben zon werphengel voor haar omdat ze dan wat verder weg kan rennen als ik de bal gooi. Ze wordt helemaal dol als ze ziet dat de hengel mee gaat als we gaan wandelen.
 
Kortom ze heeft nog energie voor tien! En we genieten nog zo enorm van haar. Ze is ons lieve meisje. Nu ligt ze aan mijn voeten te slapen en zo gaan we Anne weer lekker te voet ophalen. Vannacht kruipt ze weer op ons bed. Het liefts tussen ons in.....dus we moeten haar af en toe wel naar het voeteneind verplaatsen, maar het komt geregeld voor dat ik s ochtends wakker wordt en een slapende hond op mijn kussen heb liggen. :)
 
We zijn zo dankbaar dat ze bij ons mocht komen wonen. Ze is de liefste!! We hopen dat ze nog heel lang bij ons mag zijn! Het is ook zo ontzettend leuk om Anne en Fleurtje met haar te zien opgroeien! het is waanzinnig mooi en bijzonder om te zien hoe Puk zich over hun ontfermt en met ze speelt. Christian en ik hebben het zooooo getroffen met onze drie meisjes!
 
Hopelijk gaat het goed met jullie en met de stichting!
 
Veel liefs,
Irene, Christian, Anne, Fleur en Puk 

  

Hi Ellen, Toos en Willy,

Hier weer een update over onze Puk. Ik had net zon schattige foto in de sneeuw gemaakt van Puk. Dat ik dacht snel weer een stukje schrijven.
 
Het gaat nog steeds super goed met Puk. Momenteel speelt ze heeeeel graag in de sneeuw. Ze wordt helemaal dol als ze de sneeuw in rent. Dat vindt ze fantastisch. Met de jaarwisseling zijn we naar Frankrijk geweest. In de bergen in een huisje. Puk is namelijk erg bang voor het vuurwerk. Dus wij dachten wegwezen dan maar ;-) Puk en wij hebben een super leuke tijd gehad. Voor Puk helemaal omdat we samen met vrienden waren die ook een hond mee hadden. De dames hebben naar hartenlust kunnen spelen samen en we hebben geen knal gehoord. Dat was dus heel fijn voor ons en voor Puk.
 
Puk en Flip zijn nog immer de beste vriendjes. Flip wordt een oud manneke. Dus hij speelt niet meer zoveel met Puk. Maar ze slapen heerlijk uren tegen elkaar aan. Het blijft uniek zo lief en leuk ze met elkaar omgaan!
 
Anne en Puk zijn de beste vriendjes. Elke dag maken we lange wandelingen. Anne vindt het fantastisch dat Puk regelmatig tijdens de wandeling even bij haar komt kijken. Zodra er honden aan komen die ze niet kent, gaat Puk stoer voor de wandelwagen staan. Anne heeft haar eigen bodyguard ,-) En als Anne op het kleed aan het spelen is, gaat Puk er lekker bij liggen. Ze is de goedheid zelve. Ze is zo lief voor Anne en omgekeerd is Anne heel rustig en voorzichtig met Puk. Ook speelt Puk graag met het speelgoed van Anne. Alleen iets wilder dan Anne doet. We hebben al menig knuffel gevonden met een hoopje vulling ernaast......ha,ha,ha. Het is en blijft een dondersteen. Gelukkig heeft Anne genoeg knuffels ;-) Ook heeft Anne inmiddels door dat het heel erg leuk is om stukjes brood op de grond te gooien als Puk naast haar zit. Puk speelt dan graag voor stofzuiger...... Kortom die twee vermaken zich wel! 
 
We blijven het zeggen. Puk is een lot uit de loterij! Ze is voor iedereen lief en ontzettend trouw. Eigenlijk vindt ze maar een ding echt belangrijk en dat is dat ze er bij wil zijn. Dus Puk is altijd van de partij en dat vinden we onbeschrijfelijk fijn.
 
Veel liefs,
Irene, Christian, Anne, Puk en Flip


 

Hi Ellen,
 
Wat leuk om van je te horen! Het is inderdaad al veel te lang geleden, maar daar hebben we een goede reden voor. We hebben gezinsuitbreiding gekregen. Puk en Flip hebben er een vriendinnetje bij ;-) Half februari is onze dochter Anne geboren. 
 
Met Anne gaat het heel goed. Ze is een heel vrolijk en lief meisje. Puk en Flip zijn helemaal aan haar gewend en dat gaat ontzettend goed. Een kindje in het gezin erbij is voor dieren uiteraard even wennen, maar dat ging eigenlijk vanaf het begin heel goed. In de kraamweek lag ik op bed samen met Anne, Puk en Flip. Het leek het huis van Jan Steen wel ;-) De kraamzorg kon haar lol op met dit gezelschap. Ha,ha,ha..... Dit om ervoor te zorgen dat we snel een (roedel) zouden vormen. Flip is vanaf dag n dikke maatjes met Anne. Hij gaat regelmatig voorzichtig tegen haar aan liggen en begint dan te spinnen. Ook Puk heeft er een vriendinnetje bij. Als er tijdens de kraamweek mensen kwamen kijken stond Puk stoer te blaffen naast de wieg. Ook nu beschermt ze Anne goed. Als we wandelen en er komen honden aan, dan gaat ze voor de kinderwagen staan. Waar Anne is, daar is Puk te vinden. Ontzettend lief!! Ook is ze heel voorzichtig met Anne. s ochtends als we wakker worden begroet Puk Anne door haar voetjes te wassen.
Iedere ochtend weer. Ze is zon lot uit de loterij!!
 
Puk heeft ook weer haar voetsporen in het buitenland achter gelaten. We zijn net terug van een vakantie van drie weken in Frankrijk. Met zn vieren hebben we het Franse land door gereden en gewandeld. Anne in de draagzak en Puk voorop. Ze heeft weer genoten en ze had geluk. Want bij elk huisje waar we zaten had ze wel honden vriendjes. Ze heeft heerlijk kunnen ravotten. Elke avond lag ze uitgeput op het voeteneind. Ook dook ze dit keer gelijk de zee in. Althans tot haar schouders. Ze vond het fantastisch.
 
Kortom het gaat super goed met Puk en we zijn nog steeds ontzettend blij met haar!! Het is heerlijk om er samen op uit te gaan. Tijdens mijn zwangerschap hebben we tot op het laatst heel veel gewandeld. Op de dag van de bevalling hebben we nog een flinke boswandeling gemaakt. Tijdens de kraamweek hebben Christian en oma met Puk gewandeld. Al na vijf dagen heb ik Anne dik ingepakt in de kinderwagen en ben weer met Puk gaan wandelen. Nu wandelen we iedere dag samen weer hele stukken, met de kinderwagen of de draagzak. Zolang ik maar dennenappels kan trappen en stokken kan gooien is Puk helemaal blij! En ja.......ondeugende trucjes heeft ze ook nog. Zo heeft ze ontdekt dat het leuk is om de sierkussens op de bank leeg te halen. Ze maakt er een gat in en haalt de vulling eruit en verspreid het door de hele kamer. Iedere keer weer hilarisch! Het mag natuurlijk niet, maar hoe kan je nou boos worden op zon lieve hond........Dus hebben we nu een goede oplossing. Een kussen is duidelijk favoriet. Deze laten we op de bank liggen en over het algemeen pakt ze die iedere keer. Het ziet er natuurlijk niet uit, maar het werkt wel. Puk kan lekker slopen en wij houden de rest van de kussens netjes ha,ha,ha.......
 
De volgende update doen we sneller hoor! Maar weet dat wij nog ieder moment genieten van onze lieve Puk. Ze is de liefste en leukste. Elke dag weer tovert ze een glimlach op ons gezicht, maar ook bij alle mensen die we onderweg tegen komen. Zo bijzonder is ze! Mensen zijn nog steeds verbaasd als ze Flip en Puk samen zien spelen, slapen en eten. Wat hebben wij het getroffen!
 
Ik heb een foto mee gestuurd van Puk en Anne. Ze liggen heel lief bij elkaar. Ook een foto van Puk in de tuin. En nog een lieve foto van Flip en Anne.
 
Veel liefs,
Irene, Christian, Anne, Puk en Flip

 
 

 
 
Hoog tijd voor een update van onze lieve Puk.
 
Wat genieten we iedere dag van haar. Het is en blijft een echte lieverd. Ze is zo bijzonder! Altijd blij en speels en vol gekke streken ;-) Ook onze Flip is nog steeds gek op haar. Iedere avond krijgt ze op de bank een uitgebreide wasbeurt van Flip. Als meneer even opkijkt omdat hij afgeleid is, kijkt Puk naar hem, zo van ga nou door..ha,ha,ha....en dan gaat hij weer verder. Zo lief en leuk!
 
We zijn deze zomer met haar naar Noorwegen geweest en dat was een groot feest! We hebben heerlijk gewandeld en bij iedere berg sneeuw die ze zag liggen sprong ze er vol overgave in. Ze vond het fantastisch. Rollen in de modderplassen, rennen, spelen en alle aandacht van de Noren. Want zon driepootje vonden ze toch wel heel speciaal. Zelfs volwassenen kwamen naar ons toe met de vraag of ze haar mochten aaien. En Puk inmiddels gewend aan alle aandacht vond het allemaal prima ;-)
 
Ze is ontzettend trouw! Waar wij zijn is Puk. Ook in het bos houdt ze ons altijd in de gaten. Hoe fanatiek ze ook aan het spelen is, altijd heeft ze in de gaten waar we zijn. Wat een lot uit de loterij! We zeggen nog regelmatig wat een geluk we hebben dat ze op ons pad is gekomen. Het is fantastisch om te zien dat Flip en Puk zo leuk samen zijn. Onlangs hadden we een nieuw dekentje waar Flip heel graag op lag. Ik had het dekentje in het mandje van Flip gelegd. Na nog geen vijf minuten lagen ze samen opgerold in dat kleine mandje. Wat een duo :-) Ik heb er een foto van bijgedaan en ook nog een mooie foto van haar op de vlakte bij ons in de buurt.
 
Binnenkort mag ze weer mee naar Schiermonnikoog. Dat vond ze vorig jaar ook een feest met de lange wandelingen in de duinen en op het strand. We kijken er naar uit!
 
Veel liefs, Irene en Christian en een dikke knuffel van Puk en Flip
 
 

(Update mrt 2015)
 
Lieve Toos, Willy en Jeannette,
 
Hier een berichtje van onze lieve Puk.
 
Ze woont inmiddels al weer ruim een jaar bij ons en we zijn nog steeds zo ontzettend blij met haar!
Het gaat heel erg goed! Ze gaat overal mee naar toe en rent en speelt heel wat af.
Ze is het liefste hondje dat je je maar kunt voorstellen. Ze heeft zo'n zachtaardig karakter.
We hebben er een klein nichtje bij in de familie en zelfs voor haar is ze super lief.
 
Met Flip de kat is ze nog steeds dikke vriendjes. Ze liggen regelmatig samen. Ze wassen elkaar en spelen samen. Flip wordt altijd uitbundig begroet door Puk ;-) Het is ongelofelijk hoe goed en leuk ze met elkaar omgaan!
 
We zijn nu al twee keer met haar naar Frankrijk geweest. De tweede keer gingen we kamperen en dat vond ze fantastisch. De hele dag buiten en veel andere hondjes om mee te spelen. En uiteraard de hele dag bij ons. Want wat er ook gebeurt, ze wil het liefste bij ons zijn. Spelen, knuffelen of gewoon erbij zijn. Als we maar samen zijn is het goed :-) In januari zijn we heerlijk met haar naar Schiermonnikoog gegaan. Ze vond het super. Heeeel veeeeel wandelen en rennen ;-) Op Schiermonnikoog hebben we ontdekt dat Puk makkelijk in een bakfiets kan en dat ze het ook nog leuk vindt. Bij thuiskomst hebben we een bakfiets gekocht. Als we iets verder weg willen gaat ze in de bakfiets mee. Ze vindt het geweldig!
 
En dan nog een paar ondeugende eigenschappen van Puk ;-) Tijdens het wandelen besluipt ze je stiekem van achter en dan trekt ze je handschoen uit. Hmmm.....eerlijk gezegd doet ze dit alleen bij mij (Irene) omdat ik er altijd erg hard om moet lachen ;-) Als ik denk vandaag heb ik haar in de gaten, lukt het haar toch op een onverwacht moment.......en dan maar de handschoen terug zien te krijgen...... Thuis is ze heel lief en laat alles netjes heel. Nou ja.......bijna alles. Ze neemt graag haar kussen te grazen om te zien of er iets leuks in zit ;-) Ze heeft inmiddels al heeeel wat kussens versleten.......Dit levert vaak komische plaatjes op....En dan tot slot.....de was. In de zomer hangt de was in de tuin. Niets is leuker dan de schone was van de waslijn aftrekken en vervolgens door de tuin heen slepen. Uiteraard zijn meestal de witte t shirts de pineut........ha,ha,ha.....
 
Puk is er altijd bij en we zouden haar en haar ondeugende streken voor geen goud willen missen! We zeggen bijna dagelijks tegen elkaar hoezeer we het met haar hebben getroffen. Ze is zo lief en gezellig en ze maakt ons dagelijks meerdere keren aan het lachen :-)
 
Ik heb een foto bijgevoegd van Puk en haar (ex)kussen en een foto van Flip die Puk 's avonds wast en een foto van een tevreden Puk die net uitbundig in een plas heeft gespeeld. Want weer of geen weer als er modder of plassen zijn, duikt ze er in.
 
Veel liefs, Irene en Christian en een dikke knuffel van Puk en Flip

 
       


Update juni 2014

Hoog tijd voor een berichtje van Puk ;-)

Het gaat ontzettend goed met haar!! We zijn inmiddels met haar op vakantie naar Frankrijk geweest en het was super! Het autorijden ging heel goed. Onderweg lekker slapen en regelmatig een stop voor een wandelingetje. De Fransen heeft ze voor zich ingenomen met haar lieve en blije uitstraling :-) Ze heeft heerlijk gewandeld en gespeeld met de Franse honden.

Zelfs een vakantieliefde opgedaan met een Jack Russel ;-)  Mede door de vakantie met de vele nieuwe indrukken en mensen is ze weer een stuk zelfverzekerder geworden. Ze loopt veel makkelijker op mensen en situaties af. Dat is erg leuk en mooi om te zien en te ervaren!

Ook leuk was om te zien hoe blij ze was om weer thuis te komen. Ook Flip begroette ze uitbundig. De twee liggen weer regelmatig heerlijk in de tuin of in huis samen te zonnen.

Ze barst van de energie en dus lopen we heel wat af. We moeten dan ook altijd hartelijk lachen als mensen denken dat ze niet zo ver kan lopen. Ze moesten eens weten! Ze krijgt heel wat aandacht onderweg. Mensen die speciaal stoppen om te vragen naar haar drie pootjes. Allemaal lieve en leuke reacties en heel veel verbaasde reacties als ze haar zien rennen en spelen! Een super blije en speelse hond met twee super gelukkige baasjes :-)

Oh en ze kijkt tegenwoordig ook televisie. Toen ze de bal ontdekte op het scherm bij het WK voetbal was ze niet meer te stoppen. Ze zit dan parmantig voor de tv te kijken. Erg leuk om te zien!

Nou wij genieten op en top met z'n viertjes! We hadden het niet beter kunnen treffen!!

Veel liefs van ons,

Irene, Christian, Flip en Puk

                                           

  


Update maart 2014
 
Hier een berichtje over Puk alias Becky. Lief, blij, enthousiast, aanhankelijk en erg grappig!! Wat hebben wij het getroffen! Het gaat heel erg goed met haar!
 
Ze is al helemaal thuis bij ons. Flip de kat is haar beste vriend. Nu met het mooie weer is ze veel in de tuin te vinden. Op zoek naar stokken, achter vlinders aan en soms zelfs een vogel. Maar, altijd in de buurt van ons of Flip. Ze is erg aanhankelijk. Als we gaan wandelen springt ze in iedere sloot om er vervolgens onder de modder weer helemaal blij uit te komen. Het is een echte waterrat :-) Haar haren groeien mooi aan en je ziet er bijna niets meer van. Zelf vergeten we dat ze maar drie pootjes heeft. Ze kan immers alles. Ze rent menig hond eruit!
 
We wandelen veel met haar en nemen haar overal mee naar toe. Dat gaat super! Binnen is ze heel rustig en buiten is ze enorm energiek. Voor ons is ze de ideale hond! We genieten van ieder moment en we lachen wat af ;-) Soms lijkt ze net een varkentje als ze keihard door de modder rent met haar snuit in de modder. Op andere momenten is ze net een haas, als ze door het struikgewas springt met gekke bokkesprongen. 's avonds is ze meer een luiaard als ze heerlijk uitgeteld met Flip op de bank ligt te slapen.
 
Kortom we zijn ontzettend dankbaar dat ze bij ons mocht komen wonen!
 
Groetjes van ons en een pootje van Puk.

                                                            

 

Update 29-01-2014
Hi Jeannette,

We zijn heel gelukkig met haar!! Ze is echt een super hond! Ze is enorm aanhankelijk en lief! Het is leuk om te zien dat ze al uitbundig kwispelt en af en toe het op haar heupen krijgt in de tuin. Dan  is ze helemaal blij en maakt ze een soort bokkesprong en trekt sprintjes door de tuin. Ook met Flip de kat gaat het fantastisch! Ze vind hem helemaal leuk. En hij vind het allemaal prima als hij 's ochtends begroet wordt met een lik ;-)
 
Dank, dan ga ik de chip omzetten. We hebben haar inmiddels een nieuwe naam gegeven. We noemen haar nu Puk. We vonden het leuk om twee korte namen te hebben (Flip en Puk).
 
Nog iets anders. Als wij jullie in de toekomst kunnen helpen met huisbezoeken of iets anders, dan horen we graag! We zouden graag helpen! Ik zal om mij heen ook eens kijken voor spullen voor de asiels in Polen.
 
Groetjes,
Irene

                              

26-01-2014

Lieve Toos, Willy en Jeannette,
 
Hier een berichtje uit Den Dolder.
 
De reis naar huis is gisteren heel goed gegaan. Al snel ging ze rustig liggen. Ze werd weer wakker toen we de snelweg afgingen. Thuis aangekomen hebben we eerst een klein blokje gelopen en toen zijn we naar huis gelopen. Ze vond het even spannend om naar binnen te gaan. Maar, nadat we rustig hadden gewacht liep ze uit zichzelf naar binnen. In huis was het eigenlijk gelijk al goed. De kennismaking met Flip de kat ging heel goed. Nadat ze de boel had verkend wilde ze nog maar n ding en dat was er gezellig bij komen liggen :-)
 
Al snel zaten we met Flip en Becky op de bank. We waren blij verrast dat ze allebei heel rustig op de bank gingen liggen bij ons. Becky vond het heerlijk! We hebben heerlijk de hele dag op de bank gezeten en tussendoor een paar keer hetzelfde blokje gelopen om een veilig gevoel te geven. De tweede keer dat ze na het wandelen naar binnen ging, liep ze zo naar binnen en dat doet ze nu iedere keer. Dat gaat dus heel goed.
 
Vannacht heeft ze heel rustig geslapen. Vanochtend op haar ochtendwandeling konden we haar al bijna niet meer bijhouden. Zo was ze aan het rennen en snuffelen ;-)
 
Ze is super lief!! We zijn ontzettend blij met haar. Voor ons is ze een lot uit de loterij! Het is leuk te zien hoe snel ze haar draai al vindt hier in huis, met ons en Flip.
 
We houden jullie op de hoogte en Toos en Willy nogmaals dank voor jullie goede zorgen en gastvrijheid! Jeannette enorm bedankt voor je goede begeleiding bij de adoptie!
 
Groetjes van ons en een pootje van BeckyBecky/Puk nog in het asiel