Laska
 

Afscheid van onze dierbare Laska.

Sinds enkele weken had Laska wat last van neusvloeiingen. Medicatie heeft niet geholpen en besloten is om een CTscan te laten maken. Deze is uitgevoerd op dinsdag 7 juli en op dezelfde dag kregen we de vreselijke uitslag te horen/te zien. Tumoren in beide neusgaten en het bot was ook aangetast. Kortom, alles was al  in een zeer vergevorderd stadium. Dringend advies van dierenarts om haar te laten inslapen om Laska verder leed en pijn te besparen. Vrijdag 10 juli hebben we ons meisje (12,5 jaar) laten gaan. We hebben Laska nog een  paar dagen heerlijk kunnen verwennen en met haar kunnen knuffelen.

Het afscheid nemen was uiteraard moeilijk en verdrietig , maar dankzij onze lieve dierenarts Arianne Westeneng is het op een mooie en liefdevolle wijze gebeurd. Tevens veel dank aan de andere dierenartsen/assistenten van Diergeneeskunde Lingehoeve voor hun betrokkenheid.

Ook Loes van Conwenna Hondenpension en tevens gedragsdeskundige van Stichting Vagabond Pets en Edwin willen wij bedanken voor hun liefde en goede zorgen voor Laska.

Laska, Lasje, we hebben 5 1/2 jaar voor je mogen zorgen. We zullen je zo missen...., maarrrrr  de bijen kunnen weer veilig naar de bloemen, vogels kunnen rustig de broodkruimels pikken, de postbode zonder geblaf de post bezorgen.
Onze mooie, en voor ons zo lieve Poolse blafprinses, we hadden je zo graag nog langer bij ons gehad.
Mijn schaduw,  en je altijd zo volgende ogen, immer attent en waakzaam, het hoeft niet meer....
Lieve, lieve  Laska (Bastka)
Dziękuję bardzo voor al je liefde en trouw.  Bert en Lia, je baasje en het vrouwtje.
 

Trouw

Kop
tussen voorpoten
ligt mijn hond
mij te aanbidden
zoals geen
mens
mij ooit
aanbeden heeft –
zijn ogen
volgen ied’re stap
van mij
en elk gebaar –
ik volg zijn blik –
wij houden
voeling met elkaar –
en als hij
-moe-gekeken –
gaat liggen
op zijn zij
-z’n ogen vallen dicht-
houdt hij nóg
tussen slaap en waken
de blik op mij gericht !

Mya Maas 1974