Leila


 

Hi Ellen,

 

Poolse Diva Leila is op 10 augustus om 18:00 uur een lief, stoer en dapper sterretje aan de hemel geworden.
 

Dit dappere Poolse divaatje kwam op 14-jarige leeftijd op 5 juli 2014 in mijn leven. Ik had haar grijze koppie voorbij zien komen op de FaceBook pagina van Vagabond-Pets. En ik was op slag verliefd op haar grote oren. Leila had wel hartproblemen en een gebroken voorpootje, maar daar kon ze nog wel ‘oud mee worden’ dacht ik toen. Nou, en oud is ze geworden. Achttien jaar!!
 

Leila was een stoïcijnse dame, en was voor niemand bang. Zelfs de Husky’s bij de Dalempoort destijds in Gorinchem joeg ze altijd weg. Dat was haar uitlaatstukje. Punt. Vond ze je leuk genoeg dan kwam ze je even gedag zeggen, en anders bleef ze vanuit haar mandje alles in de gaten houden. Het liefst riep ze haar onderdanen ook toe vanaf haar troon. Zelfs het eten kreeg ze de laatste tijd gewoon in haar mandje.
 

Leila was ook een clown, ze plofte met haar bips in haar voerbak na het eten of ging slapen in de oude afwasteil in de gang, bedoeld voor de kat. Ze had reuze humor.

 

Onder de tafel in de tuin stond een andere mand, ook van haar. Hier lag ze heel vaak in, te genieten van de zon. Je hoorde Leila nooit, ze was altijd tevreden. En als de koelkastdeur openging of de koekjespot .. háár oren gingen het eerst omhoog! Leila was vriendjes met iedereen in huis, hond, kat, het maakte niet uit.

 

De laatste tijd ging het snel achteruit. Eten ging niet meer van harte, zelfs de paté liet ze staan. De laatste dagen kreeg ze een beschuitje, en dat vond ze heerlijk. Maar vanmiddag wilde ze zelfs dat niet meer. En dan moet je een keuze maken – voor haar. Met nog de verse emoties van het heengaan van Kenza op 6 februari in mijn hart, heb ik toch de dierenarts gebeld en ik kon meteen terecht.

 

De dierenarts heeft haar nog even onderzocht. Haar hartje gaf geen ruis, maar een flinke piep. Dat deze dame nog zó oud is geworden met dit slechte hart is ècht een wonder!

Heel vredig is ze ingeslapen.. dag lieve Leila, lief stoer en dapper Pools meisje.

Ik mis je nu al….


xx Karin

 
                                        
 

Filmpje: Vrolijke Leila aan de wandel