Puc

Alsof dit jaar nog niet zwaar genoeg was en Murphy zich flink met mij vermaakt heeft, hebben we onze lieve Puc vanochtend op bijna 16 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Hij at al bijna 2 weken heel slecht maar ik dacht dat dit misschien een buikgriep was Maar de laatste dagen leek hij wel dement en plaste ineens ook in huis wat hij nooit gedaan heeft. Ik probeerde hem nog aan het eten te krijgen met gekookte kip met rijst maar hij kotste dat de volgende dag onverteerd wee...r uit. De laatste 2 dagen wilde hij zelfs de kip niet meer eten. Ik voelde dat de klieren in zijn hals heel erg opgezet waren en voelde... dit is écht niet goed.
Vanmorgen dus naar de dierenarts en hij onderbrak tijdens zijn onderzoek, mijn opsomming van symptomen die Puc had met " lieverd...laat maar, ik weet al wat er is. Alle klieren in zijn lichaam zijn vergroot, heeft lymfeklierkanker" Ik was sprakeloos. Zomaar binnen 2 weken? Dat kan dus. Zéker bij een oude hond. Soms zelfs binnen een paar dagen. Hij voelde ook dat Puc zijn buik heel hard voelde en daar waarschijnlijk uitzaaiingen zaten. De beslissing was toen snel genomen. Puc mocht niet lijden. Mijn lieve knappe Puc, die 9 jaar geleden vanuit Polen door Stichting Vagabond-Pets mijn leven binnenstapte. Bang, mager en verlegen maar dapper en dankbaar zijn luxe leventje aanvaarde en de makkelijkste hond werd die je kan bedenken, die met al zijn toewijding jaren lang de blind/dove geleide hond voor zijn omaatje Liedje was.
Mijn allerliefste vriendje.
Lieve lieve Puc ik moest je laten gaan. Ik hoop dat Liedje je achter dat regenboogdingske heeft opegwacht en jouw nu begeleidt naar de eeuwige speelvelden en warme mand. Dag lief mooi vriendje, ik ga je zo vreselijk missen.
Ik hoop dat Murphy nu eindelijk zn zin heeft en me verder met rust laat
.


XandraOp weg naar vrijheid (okt 2008)