StefanStefan is een ongelofelijk lief hondje van 10 jaar oud. Gezondheid is prima, hij is gecastreerd, gevaccineerd, zijn gebit is gereinigd en de uitslagen van de bloedtest (lever, nieren) zijn goed. Voorheen woonde Stefan op een fabrieksterrein met 3 andere honden. Niet in huis gewend, geen fatsoenlijk onderkomen. Omdat het leven buiten voor geen enkele hond goed is (zeker niet als ze oud zijn), is in overleg met de eigenaar besloten om Stefan af te staan.
Gelukkig is er een gastgezin/pension voor hem gevonden en wat blijkt, Stefan is gewoon zindelijk en doet het goed in de auto. Omdat de medewerkers toch wel op hem gesteld waren is Stefan een keer terug geweest om afscheid te nemen.

Na een paar dagen bij het gastgezin is Stefan aan de wandel gegaan en helaas is hij toen gegrepen door één of meerdere honden. Het was bar en boos hoe hij was toegetakeld. Moest naar de dierenarts en heeft lange tijd met een kap rondgesjouwd. Inmiddels voelt Stefan zich op zijn gemak en het is de schaduw van de mensen (vooral van de vrouw) binnen het gastgezin, hij is rustig, negeert katten, kan met hun kind overweg en vindt honden prima voor wat ze zijn.
Opdringerige honden is niet zijn ding, maar kan in principe met alles en iedereen. Stefan is geen luidruchtig persoontje, kan wat klagen als hij iets wilt, maar dat is te verwaarlozen.
Je kunt zijn formaat het beste vergelijken met een flinke cocker spaniël.
Wie valt er voor zijn trouwe bruine stuiters krijgt 11/12 kilo aan pure liefde in huis.
Stefan doet het synoniem van het woord 'hond' eer aan; trouw, lief, positief en zorgt niet voor overlast.
Blij zijn doe je op je rug

Kennismaking

Kennismaking vervolg

 

vagabond-pets@outlook.com (Marjan)/ poeruk_67@hotmail.com (Ellen)