Tola

 
 

Hoi Ellen en Toos,
 
Lang geleden maar hierbij een update over Tola.
 
Het gaat heel erg goed met haar. We zijn in oktober verhuisd naar een koophuis met een grote tuin en daar geniet Tola volop van.
We wonen nog steeds dicht bij het park dus ook daar maakt ze aardig wat kilometers.
Ze luistert goed en loopt graag los. Ze blijft toch een zwervertje want voor eten doet ze alles.
Een stukje brood, niets ontgaat haar op straat, ze vreet alles op als we niet oppassen. 
 
In mei is ze nog weer mee op vakantie geweest naar haar geboorteland Polen.
Naar de camping van mijn ouders.
Ook daar geniet ze van de lekkere wandelingen. Autorijden is geen probleem en wat dat betreft is het een heel makkelijk hondje. 
Je kunt haar overal mee naar toenemen, ze gedraagt zich voortreffelijk. 
 
Deze zomer zit een vakantie er even niet in. We verwachten over een week of twee gezinsuitbreiding. 
We zijn benieuwd wat ze daar van zal vinden. Bij dit berichtje nog wat foto’s van de afgelopen tijd, ze wordt al een beetje grijs zoals je ziet!
 

 


 

Update Tola 23 november 2014

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat ik bij mijn baasjes ben komen wonen en in dat jaar heb ik ontzettend veel gedaan…

Ik heb wat af gereisd… Afgelopen jaar heb ik oud & nieuw in België gevierd, leuk hoor, maar ik ben ook 2 keer terug geweest naar mijn geboorte land Polen. De eerste keer op een mooie camping, de tweede keer van hot naar her, in de auto, uit de auto, en slapen in een tent. Ik vond het super! Maar ik moest natuurlijk wel de tent in de gaten houden, dus een beetje blaffen als er iemand voorbij kwam.
Had ik ook al verteld dat ik mee ben geweest in een kano? Het oranje zwemvest vond ik wat minder hip, maar naar de vogels kijken vond ik wel interessant! En het strand… dat vond ik helemaal gaaf. Een grote zandbak waar je goed in kunt graven. De zee is nog een beetje spannend maar na een paar keer durfde ik ook
te zwemmen! Met drie pootjes kan het ook hoor!

Ook ben ik verhuisd van een hoge flat naar een huis met een tuin waar van alles te ontdekken valt! Mijn vrouwtje moet nog wel leren dat een tuin is om in te ravotten en dat planten er zijn om op te kauwen. Het moet vooral niet te netjes zijn! Mijn favoriete park met alle leuke hondjes is nog steeds naast de deur. Ook zijn mijn baasjes op honden cursus geweest, ze weten nu goed hoe ze mij moeten roepen zodat ik wel kom. Het heeft goed gewerkt! Maar… soms zijn de konijnen keutels of eikeltjes veel te lekker om te laten liggen. Dat snappen zij toch ook wel?!

In huis vermaak ik mij ook prima, ik heb het eindelijk voor elkaar dat ik lekker kan loungen op de bank. Het beste plekje is in de hoek op twee fleece dekens. Als het zonnetje dan ook nog schijnt ben ik er niet weg te slaan! Nou wacht, voor een boterham wil ik wel komen! Dan dans ik om mijn baasjes heen. Op de bank naast mijn baasjes liggen vind ik ook gezellig, ik moet ze wel eerst helemaal aflikken, ik weet soms niet of ze dat wel zo prettig vinden…

Kortom, ik heb het reuze naar mijn zin, mijn baasjes vinden mij ook leuk, tenminste ze zeggen lieve dingen en lachen om mij. Ik denk dat het komende jaar ook wel een mooi jaar wordt!

Een mooi zwart pootje en een likje van Tola!

 

 

Update Tola

30 november 2013

Dag allemaal,

Met mij gaat het heel erg goed, ik ben nu precies 2 weekjes bij mijn nieuwe baasjes en ik kan wel zeggen dat ik aardig gewend ben. Ik heb kennis gemaakt met veel nieuwe mensen en andere hondjes. Wandelen in het park vind ik helemaal geweldig. Andere honden tegenkomen in het park, en dan met name grote, vind ik soms nog een beetje spannend. In het begin gaf ik dan een grommetje, maar nu ga ik lekker zitten en bekijk het van een afstandje. Als ze dichterbij komen blijken ze niet zo eng te zijn en wil ik best even snuffelen.

Ik mag ook vaak loslopen op het grote veld waar soms ook andere honden spelen, dit vind ik leuk! Soms ga
ik wel met ze spelen, andere keren ga ik mijn eigen gang. Ik kom in ieder geval wel braaf als mijn baasjes mij roepen want vaak krijg ik dan wat lekkers!

Thuis lig ik lekker in mijn mandje of, eigenlijk het liefst, op het warme kleed tegen de voeten van mijn baasjes aan. Ik heb ook vaak zin om te spelen en dan het liefst met dingen die van mijn baasjes zijn. Zo sprokkel ik heel veel bij elkaar als mijn baasjes even niet opletten. Sokken, stengels van een mooie plant, onderzetters of een telefoonkabeltje… tsja dan moeten ze het maar niet zo laten slingeren.

Ik heb ook wel speeltjes gekregen hoor, bijvoorbeeld op de verjaardag van mijn vrouwtje een heel mooi speelbeest, en ik was er wel een heel uur mee bezig om hem kapot te krijgen en dan moet ik toch op zoek naar wat anders. Ohja dat zou ik bijna vergeten, ik ben al helemaal zindelijk!