Django (Trabant) 

Hoi Ellen,
 
In de eerste plaats hele fijne feestdagen voor jou en alle andere lieverds van Vagabond Pets!
In de tweede plaats: excuses voor het een beetje laat aanleveren van de update van Django, maar hier is hij dan.
 
Het gaat prima met onze Django. Hij wordt ouder, naar schatting is de leeftijd van hem nu ca. 14 jaar. En net als bij mensen, brengt de ouderdom soms verwarring. Zo trof ik hem eind november aan op onze tafel op het terras (zie foto), waar hij een beetje stond te kijken van 'wat doe ik hier?' en 'klopt dit wel?'. Nee, dat klopte niet. Een hond hoort niet op tafel, dat hebben we dus ook afgesproken dat dat niet meer mag. Een hele lange wandeling zit er ook niet meer voor hem in en hij geeft dat onderweg ook aan. Hij gaat dan stil staan en achterom kijken naar huis, vervolgens kijkt hij op naar mij. En natuurlijk begrijp ik dan dat hij weer terug wil naar zijn fijne mandje. En dat doen we dan ook. Slapen vind hij heerlijk en natuurlijk meegaan in de auto blijft ook een geweldig uitje. Af en toe nog een gekke bui met hard rennen en een bal achterna sjezen en daarna heeeeel lang uitrusten. Met smaak worden de brokjes in de ochtend en 's avonds verorberd en een kauwstaafje daar mag je hem voor wakker maken.
Zijn relatie met liefje Chelsea is prima (zie foto) zolang ze zich een beetje kalm gedraagt. Maar in vergelijking met hem is ze natuurlijk nog een jonge blom van 8 jaar. Dus af en toe is hij haar drukke gedoe een beetje zat en gaat dan demonstratief in de mand liggen met een diepe zucht. Kortom, we houden met zijn allen steeds meer rekening met het feit dat Django oud aan het worden is. Maar dat doen we graag want hij is de liefste hond van de wereld voor ons. Rust, liefde, eten en aandacht dat verdient hij en krijgt hij. En dat wensen we toch voor alle dieren.
 
Lieve Ellen, we hopen je in het voorjaar/de zomer te mogen begroeten. Dat wordt vast en zeker een gezellige dag.
 
Een knuffel van alle Hilbillies en een kerstslobber van Django en Chelsea.
 
Groetjes Ankie
 
 
 

Hoi Ellen,
 

Tja, duurde toch wat langer voordat ik tijd had om achter de pc te gaan zitten. Excuus hiervoor.

 

Maar zoals je ziet op de bijgevoegde foto's gaat het prima met Django. Hij leidt jullie even rond op zijn nieuwe landgoedje. 
 

foto 1: altijd een voetenbadje in de buurt in de vorm van deze vijver MET fontein 

foto 2: rondom de fontein is de boomgaard waar hij heerlijk kan rondrennen en alle bomen voorzien van zijn geur
foto 3: achter de rij bomen begint onze voortuin waar ook heerlijk te rennen valt of lekker languit in de zon luieren, want dat heeft toch zijn voorkeur nu hij ietsje ouder wordt.

foto 4:  ook leuk om te doen; op zijn bordes (meestal bovenste trap of op de stoel) de omgeving scannen en bezoekers verwelkomen of wegjagen

foto 5 & 6: sinds december hebben Django en zijn vriendin Chelsea beiden een nieuwe mand met, jawel, traagschuimmatras............ dus jullie begrijpen wel, de tuin kan hun voorlopig gestolen worden.
Dit is pas slapen en dat kun je zien.
 
Foto's zeggen soms genoeg. Hij en Chelsea genieten op ons nieuwe stekkie en wij ook.
 
We zien naar je bezoek uit Ellen, gezellig!
 
Tot dan en groetjes van alle Hilbillies en slobbers van Django en Chelsea.
 
Ankie

    

Hoi Ellen

Met de vierviervoetertjes gaat het goed. Net de jaarlijkse controle en prikken bij de dierenarts gehad en hij is goed te spreken over Django. Een kranige kerel, wat grijze haren en een beetje staar, maar ja ook dat hoort bij ouder worden. Soms heeft Django geen zin in hele lange wandelingen bij de kolk, en dan neemt Dick alleen Chelsea mee om uit te razen. Ik maak dan met Django een mini-wandeling en daar heeft hij op dat moment dan genoeg aan. Hij ligt nu heerlijk in het zonnetje op te warmen, dat vind ie fijn. Ja, wie niet? Na al die regen is het toch ook wel prettig om de zon op je gezicht te voelen. Maar morgen blijf ik binnen, 30+ is mij net iets teveel van het goede 

We hebben een paar close-up foto's bijgevoegd van Django die Dick een paar weken geleden van hem gemaakt heeft in de auto. Op de passagiersstoel, dat vind hij een machtig mooi plekkie om alles te kunnen zien

Voor zover het nieuws uit Zwollywood, geniet van de zon maar niet teveel...

Zomerse groeten van de Hilbillies en een warme slobber van Django en Chelsea,

Ankie, Dick, Dennis, Vincent en Alie

 

Hoi Ellen,

Hierbij een foto van ons jarig jobje Django.
Was gisteren dus al weer 4 jaren bij ons en volgens mij vindt hij het nog steeds gezellig.
Slapen, eten, uitgaan met je vrouwtje Chelsea: tja, dat gaat toch nooit vervelen voor hem.
Op naar z'n volgende verjaardag.

Dit was een klein updeetje.

Groetjes van alle Hilbillies en slobbers van Django en Chelsea!

Fijn weekend,
groetjes, Ankie


 
                      

 

Hoi Ellen en Jeannette,
 
Gisteren weinig tijd gehad, want Vincent en Alie zijn afgelopen vrijdag gaan samenwonen en daar zijn we allen druk mee geweest.
Maar natuurlijk hebben we extra aandacht aan onze Django besteed, want gisteren was hij alweer drie jaar bij ons.
Zie foto's hoe die knaap er weer fantastisch bij ligt op 1 van zijn favoriete plekjes : )
Dick en Dennis zijn nu even naar de dierenarts voor de jaarlijkse inentingen, dat vinden Django en Chelsea wat minder leuk, maar moet ook gebeuren hŤ.
 
Voor zover dit kleine updeetje om even te laten weten dat we nog steeds genieten van Django.
 
Groetjes uit Zwollywood en een slobber van Django en Chelsea.
 
Ankie 

Hoi Ellen en Jeannette,
 
Bij ons gaat het prima, Django voelt zich happy, wordt wat grijzer, wil het liefst de hele dag op schoot en wacht dagelijks op zijn vriendinnetje. Na een uitbundige wandeling waarbij Chelsea zonder mededogen soms haar vriendje omver dendert, loopt hij de volgende dag wat strammer. We letten goed op dat hij zich niet overbelast en doen dan weer een paar dagen kleine i.p.v. grote wandelingen. En natuurlijk krijgt hij zijn speciale voer voor de gewrichten. De dierenarts is tevreden over zijn gezondheid.
En wij zijn nog steeds superhappy met onze trouwe vriend.
 
Slobbers van Django en Chelsea en groetjes van de Hilbillies.
Ankie


                                  29-04-2014

Hoi Ellen en Jeannette,
 
Hoera, Django is twee jaar.... bij ons! Vandaag is dus een feestdag voor hem, dat wordt smikkelen.
Op de foto zien jullie hem op de tuintafel liggen. Waarom zul je je afvragen.
De enige verklaring die ik kon bedenken is: hoe kom ik zo dicht mogelijk bij de zon met mijn stramme pootjes?
Nou, ... gewoon op de tafel klimmen dus :)
 
Een slobber van Django en Chelsea en knuffels van de Hilbillies! Ankie. 

Hoi Ellen en Jeannette,
 
Eindelijk even tijd gevonden om een updeetje over Django te sturen. Eigenlijk ben ik er zo klaar mee, want na het zien van de meegeleverde foto's.......wat kan ik daar nog aan toe voegen? Zoals jullie kunnen zien hebben beide geliefden bijna de gehele hoekbank veroverd, terwijl wij toch hadden gezegd dat ze alleen op de kleden mochten liggen (was eerst 1 kleed). 'Wie doet me wat', schijnt Django te denken: 'ff lekker de kussens opschudden en slapen maar'. De foto in het gras is vorige week gemaakt bij onze favoriete uitlaatplek: de kolk. Eerst fijn gek doen en rennen om vervolgens uit te rusten in het gras terwijl zijn vriendinnetje nog uitzinnig achter de stokken aangaat. Kortom: hij eet goed, hij slaapt goed en voelt zich uitstekend, vooral als Chelsea er is. Niet te geloven dat Django alweer bijna 2 jaar bij ons is: de tijd gaat snel. We genieten van hem en hij van ons en dat dat nog lang mag wezen!
 
Dames, knuffels van ons en het viervoetig stelletje.
Ankie, Dick, Dennis, Vincent & Alie 
 


 

Hi Ellen,

Hoe gaat het met de dames en de dieren?

Hier gaat alles goed, we hebben nu vakantie dus daarom ook weer even tijd voor een updeetje over Django:

Hij is de warme zomer goed doorgekomen, lag dagelijks met zijn stramme botjes in de zon om daarna heerlijk in de schaduw te liggen. En 's avonds naar de kolk bij ons in de buurt om in het water af te koelen. Echt zwemmen doet hij niet, maar pootje baden is ook prima. Chelsea daarentegen is een echte waterrat geworden, ze duikt met een aanloop het water in en blijft minutenlang rond peddelen.

Vrijdag gaan we weer een weekje met de honden naar Drenthe en dat wordt ook weer genieten.
Lekker luieren en wandelen in de natuur, wat wil een mens nog meer.

Vandaag een paar foto's in de tuin gemaakt bij de bekende conifeer wat een favoriet plekje is van allebei.
Ik heb ze bijgevoegd.
 

Ellen, voor zover het laatste nieuws uit Zwollywood.

Groetjes voor jou en Jeannette van Ankie en co. en een dikke hondenknuffel van Django en Chelsea


 
                
 

Hi Ellen en Jeannette,
 
Hiephiep hoera, Django is alweer een jaar bij ons. Dat wordt natuurlijk gevierd met een supergroot bot zoals op de foto's is te zien. Chelsea was de 27e jarig, daarom hebben beiden nu zo'n kanjer om te knagen. Alhoewel......ze lopen er meer mee rond te sjouwen, dan dat er aan geknaagd wordt. Het liefste zouden ze ze begraven in de tuin voor slechtere tijden, maar ze kunnen maar geen keus maken wat er mee te doen. Waarschijnlijk gaat Chelsea de botten voorkauwen en vervolgens gaat Django er verder mee. Echte liefde gaat door de maag he!
 
Meiden, we zijn allemaal nog steeds superblij met onze Django. Zo fijn dat hij op ons pad is gekomen. Niet te geloven dat er al een jaar voorbij is, snel gaat de tijd.
 
We wensen jullie een hele goede en vooral gezellige Koninginnedag met mooi weer!! Wij gaan zeker genieten.
 
Groeten van de Hillbillies en een extra dikke hondenknuffel van Django en Chelsea.
 
Ankie

Hoi Ellen/Jeannette,

Hoe is het met jullie? Begint de carnavalkoorts al toe te slaan? Wij hebben er niet zo veel mee, komt waarschijnlijk omdat we boven de rivieren wonen. Het ziet er bij ons zo 'gemaakt' uit in vergelijking met het zuiden van het land.

Met Django gaat het prima, en met Chelsea gaat het ook weer goed. Ze heeft twee weken geleden een operatie gehad. Er zat een gezwel bij haar oog (na punctie is gebleken dat het gelukkig goedaardig was) en dat is verwijderd door de dierenarts. Ze moest 10 dagen een kap om en dat ging, wonderwel, heel goed. Vanochtend zijn de hechtingen eruit gehaald en mocht de kap weer af. Dus eindelijk heeft ze weer vrij mogen rennen! Django heeft dus noodgedwongen ook 10 dagen rust gehad, maar aangezien hij slapen erg prettig vind was dat geen straf voor hem. Maar vanaf vandaag kunnen ze weer heerlijk samen ravotten.

De nieuwe riemen zijn goed in de smaak gevallen, maar de botten die onder kerstboom lagen hadden toch echt wel de voorkeur. Ook de sneeuw hebben ze goed doorstaan. Het viel me op dat Django juist in de sneeuw ging lopen als hij de keus had tussen tegels of sneeuw. Waarschijnlijk voelt dat wel prettig aan zijn poten. Maar nu mag het wel voorjaar worden, met veel zon.

Fotootje bijgevoegd waar ze samen een beetje sneu op staan, maar dat is maar een momentopname. Het gaat supergoed met het stel.

Ellen/Jeannette, voor zover het Zwolse hondennieuws. Mochten jullie gauw eens in de buurt zijn, kom even een lekker bakkie doen!

Groetjes van ons allemaal en hondenknuffels van Django en Chelsea.

Ankie


 
Hoi Ellen en Jeannet,
 
Hierbij de update van de 'lovestory' van Django & Chelsea:
 
Na een romantische zomer met de beide geliefden zijn we nu in de kille, maar binnen warm en gezellig, herfstmaanden belandt. De dag begint voor ons verliefde stelletje meestal met lekker lang uitslapen in ons bed. Dick is dan al naar het werk en ik heb al ontbeten en afgewassen. Na een goed uur komt Django naar beneden om even te plassen, om vervolgens weer naar bed te gaan om van deze bezigheid uit te rusten. Pas als ik gewassen en aangekleed ben, zijn Django en Chelsea bereid om ook aan de dagelijkse activiteiten te beginnen. Eerst lekker wandelen en spelen, waarbij Django met geblaf aan de andere reuen die we tegenkomen, laat weten dat Chelsea bij hem hoort. Als we thuiskomen krijgen ze als voorgerecht een kluifje en dan ontbijt in de vorm van lekkere brokken en vers water. Vervolgens nemen ze de helft van het bankstel in beslag om weer een uiltje te knappen en houden ze de tuin in de gaten of de kat van de buren er zich niet in waagt. Een aantal keren per dag staan ze samen voor de achterdeur om lekker te ravotten in de tuin en keihard rondjes rennen om de grote conifeer.
's Middags in het tijd voor de grote wandeling bij een kolk in onze buurt, waar ze heerlijk vrij kunnen lopen en Django met stokken en Chelsea met boomstammen (zie foto's) aan de slag gaan. Als we daarna thuiskomen, zijn ze allebei natuurlijk weer moe en liggen languit op de bank. Nadat wij ons avondeten hebben genuttigd, zijn zij aan de beurt: brokken gemend met vleesmenu. De bakken gaan iedere dag schoon leeg, vooral Django weet niet hoe snel hij het naar binnen moet slikkeren. Mocht Chelsea wat overlaten....geen probleem voor Django, en zij vind dat prima. Na een kleine avondronde en wat spelen in de tuin, volgt de avond met wat hangen op de bank en een half koekje als wij thee drinken.
En dan.....is het bedtijd! Even samen plassen in de tuin en vervolgens samen als een speer naar onze slaapkamer, waar ze nog net voldoende geduld kunnen opbrengen om te wachten tot wij in bed liggen en dan ......ligt ons bed vol met mens en hond. Dick maakt soms maar gebruik van het logeerbed, want ja, die twee geliefden stuur je er toch niet af!
Is dit een hondenleven, of niet? En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle aaien, knuffels en lieve woordjes die ze van ons allemaal krijgen.
Volgens ons zijn Django en Chelsea best tevreden met dit leventje. Wij genieten in ieder geval enorm van hun.
 
Voor zover onze update,
knuffels van ons en likken van D&C

                                                                        

Hallo Ellen en Jeannette,

Ja en natuurlijk gaat het goed met Django: zie bijgevoegde foto's. Op de eerste foto zit hij trots in de bus: Dick was toevallig in de buurt toen hij tijdens zijn dienst pauze had en nam de bus mee naar huis. Django vond het geen probleem om even te poseren nadat hij de hele bus geÔnspecteerd had. De andere foto's spreken voor zich, heeeerlijk luieren met Chelsea op de bank na het ravotten. Ze krijgen er maar geen genoeg van.

Vorige week is Django zich een hoedje geschrokken van een automatische grasmaaier. Hij was met geen mogelijkheid vooruit te krijgen, zo bang was hij voor dat ding. Uiteindelijk heb ik hem maar gedragen en op veilige afstand weer neergezet. Terwijl we doorliepen bleef hij achterom kijken of dat rare apparaatje hem niet achtervolgde. Hij heeft er geen trauma aan overgehouden hoor, de volgende dag liep hij gewoon door op diezelfde plek.

Zoals jullie zien gaat alles naar wens hier. Hoe gaat het met jullie? Ook nog voetbal gekeken naast alle bedrijvigheid?Django heeft met ons meegekeken maar begreep niet veel van alle commotie. Hij sprong wel elke keer overeind als we iets te fanatiek reageerden: maar begreep uiteindelijk wel dat dit niets met hem te maken had, maar met het waardeloze voetbalspel. Nou ja, we blijven positief. Over 2 jaar zal het wel beter gaan op het WK.

Dames, voor zover het laatste nieuws.

Een fijn weekend voor jullie en lieve groeten uit Zwollywood

Ankie, Dick, Dennis en Vincent en een lik van Django en Chelsea

 
                                                                                     
Hoi Ellen

De dag voor Koninginnedag hebben we een zeer speciaal kado aan onszelf gegeven: hij heet Django (Trabant is zijn ex-naam). Via de website van Vagabond-Pets viel meteen ons aller oog op dit hondje en na een eerste welkom bij Ellen bleek dat de liefde wederzijds was. Gelukkig viel hij vooral in de smaak bij Chelsea, de Stafford van onze zoon Dennis. Dat was onze enige voorwaarde: deze 2 honden moesten het samen goed kunnen vinden omdat ze dagelijks bij elkaar zouden zijn. Vanaf dag 1 zijn ze niet meer bij elkaar weg te krijgen, als Chelsea naar huis gaat dan wil Django mee en vice versa. Samen ravotten, eten, slapen en sinds kort ook samen in het water te vinden. We hebben een klein zwembadje aangeschaft zodat ze lekker met zijn tweeŽn kunnen spetteren. Django vind het nog een beetje eng, maar stoere Chelsea helpt hem wel over deze angst heen. Dat is toch ware liefde.
Wat vinden we het fijn dat Django op ons pad is gekomen! Aan alles is te merken dat hij zijn uiterste best doet om het ons naar de zin te maken, want je weet uiteraard maar nooit met mensen he! Hij is bijna onmerkbaar aanwezig en vind het zalig wanneer je aandacht aan hem besteedt. Heerlijk knuffelen en wandelen en bij ons in bed slapen, genieten doet hij overal van. En we gunnen het hem van harte en hopelijk nog heel veel jaren, want hij verdient liefde, liefde en nog eens liefde! En dat zal hij van ons krijgen ook. Ellen heeft hem opgevangen en mist hem enorm, dat kunnen we goed begrijpen....
 
Wat heerlijk dat er mensen zijn zoals Ellen en Jeannette die honden uit een 'hel' halen en zorgen dat ze goed terecht komen. Dikke pluim!
 
Hartelijke groeten uit 'wereldstad' Zwolle (de stad waar Jeannette en Ellen hopeloos verdwaalden op zoek naar ons huis).
Ankie, Dick, Dennis en Vincent en een lik van Django en Chelsea

 
                 


 

Hoi Ellen,
 
Zoals beloofd hierbij twee foto's van Django: met Chelsea buiten in de zon en lekker op de bank in de zon. Hij vind het heerlijk om in de zon te liggen (dat is natuurlijk fijn voor zijn gewrichten) en pakt soms in de ochtend een beetje hiervan mee door in de vensterbank te gaan liggen. Nu maar hopen dat het mooie weer er binnenkort aan komt, daar zit iedereen op te wachten. Momenteel lijkt het wel herfst.
Maar weer even terug naar Django: hij eet goed, slaapt goed, speelt met Chelsea en verdedigt haar, kortom: een gelukkig hondje! En wij ook.
 
Ellen, een hele fijne dag en we spreken elkaar!
 
Groetjes, ook voor Jeannette,
Ankie, Dick, Dennis en Vincent en een lik van Django en Chelsea

         
 

Hoi Ellen,
 
Hoe gaat het? Hier gaat alles prima. Django geniet elke dag en wij genieten van hem. Hij eet, slaapt en speelt alsof hij al zijn hele leven bij ons is. Afgelopen nacht was Chelsea op bezoek, dus dat werd even passen en meten in bed. Uiteindelijk hadden we alle 4 ons plekje gevonden en lekker geslapen. Vanochtend fijne lange wandeling gemaakt, waarvan de foto's zijn die ik heb bijgevoegd. Dit is het veld aan de rand van onze wijk (5 minuutjes lopen) waar we elke dag lopen en stokjes gooien. Chelsea is de hele dag geweest en nu weer naar huis, komt Django ook een beetje aan zijn rust toe (ligt lekker met Dick op de bank).
 
Tot zover ons updeetje, we hopen dat met jou ook alles goed is. Al een beetje gewend dat Django bij ons is?
Ellen fijne avond en we spreken elkaar.
 
Groetjes, Ankie
Dick, Dennis, Vincent
en een lik van Django en Chelsea
 

 
  
 

Goeiemorgen Ellen,
 
Django heeft een heerlijke nacht gehad, lag op bed lekker tussen Dick en mij in. Vanmorgen een fijne wandeling gemaakt in de zon en een borstelbeurt gehad. Het droge brood wat ik voor de vogels neergooide heeft hij bijna allemaal opgegeten. Vond dit blijkbaar lekkerder dan de brokjes die al voor hem klaar stonden. Wel sneu voor de vogeltjes, maar die krijgen vandaag nog wel een keer. Django is nog steeds alle plekjes in en om het huis aan het inspecteren en heeft reeds 1 kat weg gejaagd. Hij bekijkt alles wat wij doen met grote interesse en loopt ons na zodra we in de benen komen.
 
Zoals je ziet: het gaat perfect! Django doet zijn uiterste best en wij ook.
Een hele fijne Koninginnedag gewenst.
 
Groeten van ons allen
Ankie

                                                        
Hieronder filmpjes van Trabant/Django:

Trabants eerste zwemles

Het bommetje van Trabant op 22-03-2012

Een plons op 22-03-2012


Sprintje trekken ?

Trabant in het bos met stok

Trabant nog in het asiel 

Trabant in de arena
 

  
Nog in het asiel