Verslag 19e bezoek aan Polen van 30-03-2010 t/m 03-04-2010
 

Dinsdag 30 maart
De dag begint vroeg. Om 04.00 staan we op om de laatste spulletjes nog in te pakken, snel iets te eten. Iets na half 6 vertrekken we, met de auto vol spullen, richting Polen. De reis verloopt rustig, het is heerlijk zonnig weer en tijdens het pauzeren kunnen we nog even genieten van het zonnetje.
Om 17.00 arriveren we bij het asiel in Opole. Het is geweldig Dorota en Magda weer te zien en natuurlijk 'onze' honden. Er staan al lekkere gevulde pannekoeken voor ons klaar. We laden de auto uit en vullen hem ook weer verder met spullen voor de volgende dag voor het asiel in Tomaszˇw.
Maken foto's van knappe John met het voer dat hij gedoneerd heeft gekregen. Gaan naar het huis van Dorota waar we logeren, praten bij.

                                                               
 
Woensdag 31 maart
Na heerlijk geslapen te hebben en op ons gemak ontbeten, vertrekken we rond half 10 naar het asiel in Tomaszˇw. Ook vandaag een heerlijk zonnetje.
We zijn met ons tweetjes op pad, Dorota en Magda komen later. Zij brengen eerst 1 van hun honden naar zijn nieuwe plekje. De tomtom heeft kuren en stopt er ook mee. Niettemin komen we toch op tijd aan bij het asiel. We worden hartelijk ontvangen. Het blijft een asiel wat toch altijd een bepaalde somberheid uitstraalt. Het blijft altijd moeilijk hier weer weg te gaan en zoveel honden achter te moeten laten. Wie geef je een kans op een beter leven, wie moet er achter blijven. Niet makkelijk.

 
 
Een aantal honden zijn al besproken om mee te gaan naar NL in opvang. Zoals altijd zien we weer een paar honden waar we voor vallen. Twee ervan zijn vrij angstig en hebben het erg moeilijk daar, een ander hondje zit er net. Een klein ding. Na wat overleggen en geregel besluiten we deze drie ook mee te nemen. Uiteindelijk nemen we 11 honden mee uit Tomaszˇw.
We regelen de papieren, er staat allerlei lekkers voor ons klaar. Onze mee gebrachte paasstol valt goed in de smaak.
Begin van de avond vertrekken we weer richting Opole. Het weer is omgeslagen en we krijgen een paar fikse regenbuien over ons heen.
In Opole aangekomen zijn inmiddels Melanie en Adriaan ook gearriveerd. We brengen de honden onder in hun kennels en drinken samen wat.
Moe maar blij dat we in ieder geval voor deze honden iets kunnen betekenen vertrekken we richting bed.
 
Donderdag 1 april
Ellen en Adriaan vertrekken vandaag richting het zuiden naar een asiel nabij Jastrzebie. Daar worden spullen naar toe gebracht ingezameld door stichting Collie & Co in Nood.
Melanie en ik blijven op het asiel in Opole. We maken foto's van de nieuwe honden uit Tomaszˇw, van de honden die virtueel ondersteund worden en delen veel lekkertjes uit. Het is bijna 20 graden en dat is dus genieten voor allemaal.
's Avonds gaan we gezamenlijk uit eten en maken plannen voor onze laatste dag.
 
Vrijdag 2 april
De dag begint met sneeuw. Zo lekker als het de afgelopen dagen is geweest, zo koud is het nu.
De papieren voor de honden die mee gaan worden in orde gemaakt. Het passen en meten van alle benches begint. In totaal komen er 17 honden mee. Hiervan hebben er 5 al een definitief plekje gevonden, zij zijn geadopteerd. Ook worden er 2 honden (Elvis en HiŰnka) overgenomen door een andere stichting. Zij vangen de honden op en zullen ze herplaatsen. De andere 10 honden worden ondergebracht bij gastgezinnen.
 
Zaterdag 3 april
We staan om 06.00 uur op. Pakken onze spullen en checken uit.
Iets na 07.00 zijn we op het asiel. Daar ontbijten we samen.
De honden worden nog even uitgelaten en gaan in hun bench.

                   
 
We nemen afscheid en om half 9 vertrekken we weer richting NL.
Het is rustig op de weg, de honden gedragen zich netjes. Gelukkig besluit ook Aron om te gaan slapen tijdens de rit, nadat hij eerst een klein concert heeft gegeven.
Om 19.15 arriveren we in Nuland. Iedereen staat al in spanning te wachten.
Er worden maar liefst 17 honden in de tuin los gelaten, blij dat ze eindelijk weer kunnen rond lopen en vooral hun behoeften kunnen doen.
Zoetjes aan vertrekt iedereen weer naar huis met hun hond, adoptie of opvang. Deze honden hebben geluk gehad, voor hen word het alleen maar beter.
 
Voor VP is het eigenlijk ongewoon dat er zoveel honden in 1 keer mee komen. Zeker honden die nog zo jong zijn. Voor hen was de situatie in het asiel echter zo onhoudbaar dat we ons best hebben gedaan iets voor hen te kunnen doen. Gelukkig is dat gelukt. We beseffen goed dat we niet alle honden kunnen redden, maar zijn blij dat het voor deze gelukt is.
Onze dank dan ook aan de gastgezinnen die bereid zijn hen op te vangen en klaar te stomen voor adoptie.
 
Ellen, Melanie, Adriaan & Jeannette