Verslag Polen 7 t/m 10 september 2017

 

Donderdag 7 september

Door file wat later vertrokken dan gehoopt, maar met benches, wat voer en proviand voor onszelf óp naar Polen. Inmiddels zijn we de tel kwijtgeraakt, maar het is zeker al 50 keer.
Ook onderweg hadden we hier en daar wat oponthoud door wegwerkzaamheden en in Polen nog een hele lange file door ongelukken of autopech.
Uiteindelijk zijn we halverwege de avond bij het asiel aangekomen. Snel nog de voor ons inmiddels beroemde pizza gegeten. Omdat de honden rustig waren, en om die rust te bewaren hebben we geen ‘slapende honden wakker gemaakt’, maar hebben we zelf ook ons bed opgezocht omdat we best gaar waren.
 

Vrijdag 8 september

Het weer is goed en vandaag staat een bezoekje Tomaszów op de agenda. Helaas zijn ze rond Częstochowa al geruime tijd aan de weg bezig met afsluitingen en uren oponthoud voor het verkeer.
Daarom moesten we een alternatieve route nemen waardoor het vier uur duurde voor we in Tomaszów aankwamen. Kennis gemaakt met de inmiddels zoveelste directeur, maar ook met Monika die zorg draagt voor het papierwerk.
Veel honden, jong en oud, groot en klein, iets minder toegankelijk, lief, bang of juist heel aanhankelijk. Allemaal wachten ze op een thuis, vaak jarenlang, vaak zonder enig kans van slagen.

Omdat Vagabond-Pets sinds begin 2009 het project ‘Sponsor een Kennel’ heeft, wilden we weer 3 nieuwe honden in pension plaatsen (natuurlijk zijn het er uiteindelijk 4 geworden) om zo hun kans op een heuse adoptie te vergroten. Sterker nog, de kans van slagen is 100%.
Lastig kiezen uit zoveel lieve, mooie en leuke snuitjes. Er zat een jong dier van een maand of 7 die zo bang was dat we haar niet achter konden laten.
Bij ‘Hotel Dorota’ komt het dik in orde met de nieuwe 'hondenhotelgasten'.

Om de enorme verkeersdrukte een beetje voor te zijn, moesten we weer op tijd vertrekken dus al met al zijn we er maar een paar uur geweest. Gelukkig reed de terugweg wat vlotter en hebben we er maar 3 uur en 45 minuten over gedaan...
Aan boord vier ruwe diamantjes met een gouden hartje die we weer aan een mooie toekomst gaan helpen !
 

Zaterdag 9 september

In tegenstelling tot ‘het thuisfront’ hadden wij weer een zonovergoten dag, met andere woorden zweetweer. Wat hebben we een topdag gehad. Veel honden die de kennel uit konden, drie van de vier nieuwe pensionhondjes die zó blij waren op het grote veld. Wat hebben ze gerend en gespeeld.
Echt een genot om te zien hoe ze telkens weer zienderogen opknappen (foto's volgen).
Het bange dier van 7 maanden (Izka gedoopt) durfde nog niet, dat ging een paar stappen te snel dus daar gaan ze op haar tempo mee aan de slag. Ook Izka komt er wel !

Omdat we deze extra dag hadden, konden we meer aandacht besteden aan de honden en katten.
Fijn om ook de honden die virtueel worden ondersteund extra aandacht te kunnen geven. Heerlijk om weer een poosje met die leukerds (op Alf na omdat hij graag in vreemde billen hapt ;) buiten de kennel bezig te zijn.
Ook zij hebben genoten van het veld of van een wandeling. 

Pas eind van de middag hebben we het financiële stukje en de papieren verder in orde gemaakt.
Ja, zeg nou zelf, het is toch ook veel leuker om gezellig met de dieren bezig te zijn.
’s Avonds snel nog even gegeten in een winkelcentrum, was prima te doen en daarna naar bed.
 

Zondag 10 september

Vroeg uit de veren, douchen, ontbijten, spullen in de auto en naar het asiel.
Hondjes konden hun behoefte nog even doen en daarna waren ze klaar om het asielleven, het kennelbestaan voorgoed achter zich te laten.
Wat is het heerlijk om weer een paar dieren gelukkig te maken en wat blijft het ongelofelijk lastig om afscheid te nemen van de achterblijvers..
Dankzij jullie steun kunnen we blijven doen wat we al meer dan 10 jaar doen; de asieldieren helpen in Polen !
Onze dank gaat uit naar de adoptanten, iedereen die de Vagabondjes financieel ondersteunt, de mensen die ons op de voet volgen en niet te vergeten de onmisbare schatten die onze eigen dieren hebben verzorgd tijdens onze afwezigheid.

Deze bloem die op het speelveld stond is voor de vele achterblijvers…

Anke en Ellen
 
Stichting Vagabond-Pets
IBAN nr: NL62INGB0005404132
BIC: INGBNL2A