Zuko


 

Hallo Ellen,
 

Al bijna 5 jaar woont onze Zuko bij ons. Als 7- of 10-jarige (of iets wat daar tussenin zit, maar we vermoeden meer richting de 10 jaar) doet ie het ontzettend goed. Hij heeft zijn plek in de familie helemaal ingenomen. Al vanaf het begin hebben we een basistraining met hem gedaan. Daar ontdekten we al snel dat hij niet graag met andere honden speelt, maar dat ie vooral gericht is op eten. Lees: de baasjes op de training, die uiteraard lekkere snoepjes hadden! Ook merkten we dat hij het leuk vindt om nieuwe dingen te leren voor... snoepjes. En dat hij ook een beetje verlatingsangst had. Opvallend was trouwens dat hij bij die training alleen een hazewindhond uit Portugal duldde, die net als hem als 'buitenlander' in ons land was komen wonen. Alsof het zo moest zijn! De basistraining heeft hij met een mooi diploma afgerond.

Helaas was de vervolgtraining een minder groot succes; daar is hij behoorlijk toegetakeld door een andere grote zwarte hond. Sindsdien raakt hij behoorlijk in de stress wanneer hij andere zwarte grotere honden ziet. Gelukkig wonen we sinds kort op een woonboerderij op het platteland, dus zo snel komt hij geen andere honden meer tegen tijdens het uitlaten. Elke dag geniet onze Zuko van een fijne lange wandeling in de natuurgebieden in onze omgeving (vooral de Kale Duinen met zand is zijn favoriete plek, lekker graven!), van zijn gevulde Kong (met snoepjes uiteraard), van zijn warme mand en de rust en ruimte die hij thuis heeft. Hij wordt iets dover, begint ook wat minder te zien. Maar ondanks enkele ouderdomsgebreken blijft ie een blije hond. We hopen dat hij nog heel lang bij ons blijft!
 

Hartelijke groet,
Joke de Boer en Rien Nentjes

 
  
   
 

Hallo Jeannette,

Het gaat heel goed met Zuko! Hij heeft het hier naar zijn zin en wij zijn natuurlijk ook erg blij met hem! Nadat Zuko bij ons kwam, kon hij ook al heel snel op een hondentraining. Hij doet het erg goed bij de training. Hier leert hij de gebruikelijke commando's, zoals zit, af, blijf etc. Het was in het begin even wennen voor hem, maar nu doet hij braaf wat je hem opdraagt. Voor eten doet hij veel ;-)'Buiten' zijn territorium heeft hij wat meer moeite om de aandacht er bij te houden, want dan is hij snel afgeleid door alle andere zaken. 
Bijna iedere dag wandelen we in het bos. Hier speurt hij heel wat af. Wel houden we hem altijd aan de lijn, want zodra hij de benen neemt, luistert hij niet heel goed meer. Dus het risico om hem kwijt te raken, nemen we niet.
Ook met kinderen doet hij het erg goed. De neefjes en nichtje proberen Zuko met het rennen bij te houden, maar tot nu toe heeft hij het altijd gewonnen. Kortom, we (en de hele familie erbij) zijn erg blij met onze lieve huisgenoot en we hopen nog heel lang van hem te genieten!

Groetjes,

Joke & Rien

                                              

 

Hallo Jeannette,

Hierbij alvast een kort berichtje over de eerste week van Zuko bij ons. Zuko is steeds meer gewend bij ons. Hij geniet bijzonder van de lange wandelingen die we samen maken. Wel aan de lijn, want los is hij zeker (nog) niet vertrouwd! We zijn ons druk aan het oriŽnteren op een goede cursus voor dit mannetje, want dat heeft hij wel nodig. Het aan de lijn lopen gaat trouwens erg goed. Hij trekt niet meer echt, behalve als hij in het bos opeens een ree over het fietspad ziet rennen. Dan komt er ineens veel energie bij ons los en gaat hij daar het liefst heel hard achter aan! Kortom, volgens ons geniet Zuko van zijn nieuwe stekje en ook wij genieten veel van deze energieke en lieve man! En niet alleen wij trouwens, maar ook de hele familie!

Groetjes van Joke & Rien