(Kleine) Morus

                                              
 

Morus

1995-2013

Morus was onze eerste eigen hond, een gouden greep. Hij liep direct los en was heel braaf en  gehoorzaam. Hij was lief voor de kat, verwelkomde iedere hond in huis en nam ze op sleeptouw. Hij knuffelde als de beste, kon spelen als een pup en daagde ons regelmatig uit voor een spelletje.

Maar Morus was niet alleen maar een hond, hij was mijn redding toen ik minder moest gaan werken. Door hem werd ik gedwongen me aan mijn nieuwe werktijden te houden, ik had immers een hele goede reden om op tijd naar huis te gaan na de gedane arbeid. Ik kwam meer buiten, ontmoette meer mensen, leerde van zijn geweldige innemende persoonlijkheid en genoot van alle momenten samen.

Hij beschermde zijn eigen familie tegen vervelende indringers door er imposant om heen te lopen, de boel te splitsen, en daarmee aan te geven dat er niet geklooid werd, en zo menig hond tot rust kreeg. Geen gedonder in zijn team en al helemaal niet van buitenaf! Zelfs vechtende katten werden door hem tot rust gemaand, onder de indruk van zijn overtuigende blik dropen ze dan af.

Zalm, tartaar, toastjes, broccoli, boontjes maar vooral spaghetti verdwenen in zijn holle kies. Met smaak verorberde hij alles wat eetbaar was, maar dan ook alles! We genoten van zijn liefde voor lekkere hapjes, een heerlijke manier om hem te kunnen verwennen de laatste jaren van zijn leven.

We hebben ruim 4 jaar enorm van hem genoten. Wat hebben we het getroffen.  4 ongelofelijke jaren vol liefde, wat een geluk. Met dankbaarheid kijken we terug op onze tijd samen.

Morusje, wat zullen we je enorm missen en wat houden er veel mensen verschrikkelijk veel van je.

Knuffel aan Vlinder, Tiki, Minnie, Ratchet en Grimlock. Kunnen jullie mooi samen herinneringen ophalen. Je hebt ze geweldig geholpen, de rode loper ligt vast voor je klaar. Het ga je goed mijn lieve mannetje.

x

Je vrouwtje, en het gezin wat je in diep verdriet achterlaat.