Verslag 21e bezoek aan Polen, 12 en 13 aug. 2010
 
 

Eenentwintigste bezoek aan Polen, augustus 2010

Deze keer hadden we (Han en Bert) besloten om via een geplande omweg naar ons asiel in Opole te rijden. Door op maandagmorgen 9 augustus te vertrekken, hadden we op deze manier 2 dagen  gelegenheid om  een ander deel van Polen, namelijk Wolsztyn en omgeving, te bezoeken. Op donderdag zijn we daarvandaan naar ons Vagabond-asiel vertrokken, waar we om 2 uur door Magda en Dorota traditiegetrouw hartelijk zijn “binnengehaald”.

Meteen het voer e.d. uitgeladen en in het kantoor thee gedronken “met iets lekkers erbij”. Met onze tolk Magda hebben we een en ander bijgepraat, maar het leuke is, dat Dorota nu af en toe ook in het Engels reageerde.

Vervolgens zijn we nog even met Morus buiten de poort van het asiel geweest om een fotoreportage van deze vrolijke oude “jongeman” te maken.

        
                    

Tot slot nog even met het thuisfront gebeld en daarna afgesproken, dat we de volgende ochtend (vrijdag 13 augustus) om 8.45 uur in het asiel zouden zijn om onze kostbare lading op te halen.
 
De plaatsen voor de enkele reis Opole – Nuland waren deze keer gereserveerd voor de honden Dolly, Cekin, Sammy, pup Phoebe en de kat June. En we horen deze dieren al “zeggen”: We gaan op weg naar een baasje, want dat is voor de meeste van ons lang geleden.

En ons geeft het een voldaan gevoel, dat we hieraan een bijdrage hebben kunnen leveren.

Han en Bert