Verslag 23e bezoek aan Polen, 18 en 19 sept. 2010
 
              
                                           Auto vol, goeie zin dus de reis kan beginnen

                      
Reisverslag Frank en Tonnie op 18 en 19 september
 
Enkele dagen voor we vertrokken was Frank al naar Nuland gereden om een wagen vol hulpgoederen  waaronder veel voer op te halen. s' Morgens om 07.20 vertrokken vanaf Overasselt ( bij Nijmegen ). Tot aan de grens ging het voorspoedig. In Duitsland aangekomen dachten wij even flink gas te kunnen geven, dit viel echter tegen . Zo rijd je 200 km/h staat er een bord "baustelle" 120km. Dit duurt dan een aantal kilometers en daarna wordt je weer "losgelaten`. Na 10 minuten flink doorrijden duikt de volgende "baustelle'' alweer op. Maximum snelheden variŽren daar van 80 tot 130 km dus pas op want er wordt regelmatig gecontroleerd. Dit gaat zo door tot Dresden. Maar toen we op zo'n
30 km van Dresden waren kwamen we in een file terecht in verband met een ongeluk van 2 vrachtwagens waardoor de gehele snelweg was afgesloten. Hier hebben we langer als 3 uur stilgestaan. Toen de file was opgelost konden we flink doorrijden en na ongeveer 250 km waren we aan de Poolse grens. In Polen ligt een prachtige nieuwe snelweg die doorloopt tot voorbij Opole. Pas wel op max. snelheid is 130 km/h.
Om ongeveer 18 uur waren we bij  hotel Mercure in Opole. Patty van Frank had online voor ons kamers geboekt wat later ongeveer de helft bleek te kostten van de prijs die je moest betalen als je daar boekte. Meteen daarna zijn we naar het asiel gegaan waar Magda op ons gewacht had. Het asiel bleek er veel beter uit te zien als wat wij verwacht hadden, veel mooie huisjes met ieder 4 binnenhokken en overdekte buitenrennen en in ieder binnenhok een mand met een deken. Verder nog een grote oude schuur met grote rennen en binnenhokken waar de grotere honden gehuisvest waren. Gezellig koffie gedronken en de hulpgoederen gelost. Als je daar rondloopt zou je wel 10 honden willen meenemen. Om 8 uur waren we weer in het hotel waar we heerlijk gegeten hebben en nog wat gedronken hebben waarna we om 24 uur naar bed zijn gegaan. De volgende morgen geen ontbijt genomen omdat de moeder van Magda voor lunchpakketten had gezorgd. Bij het asiel koffie gedronken en de honden ingeladen waarna we om ongeveer 9 uur vertrokken. In Polen goed door kunnen rijden maar in Duitsland ging volgens ons het halve land op familiebezoek, wat een drukte. Om ongeveer 18 uur waren we in Nuland. Wij vonden het erg leuk om de  eigen hond van Frank en Patty en de 3 opvanghonden waaronder 1 voor Tonnie en Karin zelf op te halen. Als je niet opziet tegen een behoorlijke reis kunnen we dit iedereen aanraden.

                      
                                                                                             DeeDee en Oli (rechts)

                      
                                                  Kasia met Timon                                            Magda met een vrolijke boxer

                      
                                                  Hondjes inladen                                                             Hondjes uitladen  

                                                                 
                                                                                                  Patty met Oli

                      
                                                          DeeDee                                                    Karin en Patty met Bibi, Czika en Oli 

                                               
                                                       Bert en DeeDee, tru love                                     Lia met Czika   

                   
                                              Karin met Czika                                                          Patty met Czika, Bibi en Oli               

                                                               
                                                                                 De logeerpartij kan beginnen