27 Februari 2009 een bijzondere dag..


Vrijdag 27 februari 2009,
 
Zoals veel mensen weten,  ondersteunen wij momenteel 2 asielen in Polen. Er is een wereld van verschil tussen beide. In Opole zijn de leefomstandigheden de laatste jaren enorm verbeterd, er is nieuwbouw, veel vrijwilligers, voldoende aanvoer van goede kwaliteit voer, manden, medicijnen, dekens en ga zo maar door uit NL.
Er is ook het asiel in Tomaszůw, oud, overvol, weinig mensen die al het werk moeten doen, veel stress, angst en vechtpartijen bij de honden omdat ze oa nooit de kennels uit komen. Een plek waar het huilen je nader staat dan het lachen.
 
Dit keer zijn we naar Polen gegaan met toch wel hele grote plannen. Hiervoor hebben we de medewerking nodig van Dorota,
de beheerster van het asiel in Polen. De avond ervoor hebben we eea door genomen en krijgen we groen licht. De opwinding
neemt bij ons natuurlijk alleen maar toe. We willen en mogen honden uit Tomaszůw meenemen naar Opole en ze daar in pension onderbrengen. Wij betalen pensiongeld per hond, per dag. Dit geeft ons de mogelijkheid een aantal honden per direct uit een slechte situatie te halen. Ongeacht in welk asiel ze zitten. Voor de dieren verbetert het leven meteen, ze krijgen goede
verzorging en voeding, daarnaast krijgen de vrijwilligers een goed beeld van de honden. Informatie die wij weer goed kunnen
gebruiken bij het plaatsen voor adoptie of gastgezinnen.
 
Moeilijk blijft het om keuzes te maken want er zitten nu zo'n 160 honden in Tomaszůw. Heel veel lieve, mooie, minder mooie, aanhankelijke en angstige honden. Je gunt het ze allemaal. Maar ook onze financiŽle middelen zijn beperkt. Niettemin hebben we het geluk dat we 7 honden mee kunnen nemen. Klein/groot, jong/oud, langzitter/kort verblijf. Ook Dorota kiest nog 4 honden die ze mee neemt naar eigen asiel. In totaal kunnen deze dag 11 honden mee. Het is fantastisch. Deze honden gaan mee, verdeeld over 2 auto's.
 
Tijdens onze rit naar het asiel in Opole die 3 1/2 uur duurt, is Kasia een werkneemster uit dat asiel gebeld. Als wij aankomen zijn de kennels al ingericht. Er ligt stro op de grond, water en manden met dekens staan klaar. De honden worden ondergebracht en zijn blij met hun nieuwe omgeving. Een paar beginnen er te spelen en te schuren door het stro. In korte tijd is hun leven totaal anders, je kunt aan alles zien dat ze genieten. Na 3 1/2 uur hebben we andere honden. En zijn we eens zo blij dat we dit hebben kunnen doen. Rond 22.30 gaan we na een lange dag met een voldaan gevoel naar het huis van Dorota om te gaan slapen.
 
De honden kunnen zowel in Polen als in NL geadopteerd worden. Ook hopen we dat mensen ons hierin willen ondersteunen. We willen dit kunnen blijven doen zodat ook andere honden een kans krijgen op een beter leven.
 
Graag willen we 'onze' honden ook voorstellen. De meeste kunnen al geadopteerd worden of naar een gastgezin.

Sara
Een Schnauzer kruising van ongeveer 5 jaar. Ze is geŽnt, gesteriliseerd, gechipt. Het is een vrolijke dame die goed met
soortgenoten kan. Ze is ook al bij de katten op bezoek geweest en had geen interesse. Momenteel verblijft ze samen met
Betty en Max in 1 kennel. Sara is zwervend op straat gevonden.

Betty

Een grote kruising, ongeveer 3 jaar jong.  GeŽnt, gesteriliseerd en gechipt. Kan met soortgenoten, is wel wat jaloers met verdelen aandacht en wil haar brokken niet delen. Ze is in het begin wat voorzichtig, maar toch aanhankelijk. Wat bang voor mannen. Betty is als zwerfdier in asiel terecht gekomen.

Joy
Een vrolijke Duitse herder pup van ongeveer 4 maanden jong. Ze is geŽnt, gechipt. Kan goed met soortgenoten. Momenteel
verblijf ze bij de beheerster van het asiel in pleegzorg. Leeft daar samen met 2 kinderen en een kat. Ze is al vrij groot en
het beloofd een flinke dame te worden. Zwerfdier.

Coco
Een klein dametje van ongeveer 2 jaar. GeŽnt, gesteriliseerd en gechipt. Ze is aanhankelijk, vrolijk, speels, weet wat ze wil.
Leeft samen met Luna en Bobbie in 1 kennel. Een echte knuffel. Zwerfdier.

Luna
Ook een klein dametje van ongeveer 10/12 jaar oud. GeŽnt, gesteriliseerd en gechipt. Ze is rustig, vriendelijk, aanhankelijk.
Ze verdient het nog een warm plekje te vinden waar ze zeer oud mag worden. Eigenaren wilden een pup dus was 'overbodig'.

Max
 
Max zit al 9 jaar in het asiel en is nu ongeveer 13 jaar. GeŽnt en gechipt. Hij probeerde altijd zo onopvallend mogelijk te zijn. Draaide zijn kop weg als je hem aan keek en was angstig. Nu in het asiel in Opole zien we al een andere hond. Voorzichtig aanhalen wordt op prijs gesteld, een klein kwispeltje op zijn tijd, bij een lekkertje komt hij wat los. Zwerfdier.

Bobbie
Een kleine kruising, ongeveer 3 jaar jong. GeŽnt, gechipt en gecastreerd. Hij is vrolijk en bescheiden, kan met andere honden.
Is wat onderdanig, maar geniet van aandacht. Zwerfdier.

We hopen dat deze honden allemaal kans krijgen op een eigen plekje met een mand bij de kachel.
Ook vragen we aandacht voor Marley, King, een jong Pinchertje en Magic die ook met ons zijn meegekomen.
   
                                   Marley                                                                              King  
   
                                  Pincher                                                                             Magic