Gastgezin worden

Heeft u enige ervaring met honden, tijd, maar vooral geduld en veel liefde te geven, dan is het misschien een idee om tijdelijk voor een hond(je) te zorgen. U kunt zich dan aanmelden als gastgezin. Het dier wordt vanuit het gastgezin geplaatst, soms gebeurt dat snel, maar het kan ook zo zijn dat de hond een poosje bij u zal blijven. Als gastgezin heeft u een belangrijke taak ivm het socialiseren van het dier, het wennen van een hond aan het lopen aan de riem, het evt. zindelijk maken, het wennen aan verkeer, mensen, andere dieren enz. Het is dus niet zomaar iets en we willen graag dat u er goed over nadenkt zodat u weet waar u aan begint. Indien er vragen of problemen zijn zullen we er alles aan doen om u bij te staan. Als gastgezin speelt u een belangrijke rol bij de plaatsing van een dier omdat u het dier in de opvang heeft en het daardoor goed heeft leren kennen. Het is niet de bedoeling om u op te zadelen met een dier dat niet bij u past, daarom willen we graag dat u kenbaar maakt wat voor hondje u het liefst opvangt: reu, teef, groot, klein, jong, oud.

Soms hebben we voer op voorraad om met uw logé mee te geven en anders vragen we of u zelf de kosten van het voer wilt vergoeden.
Mocht het dier een dierenarts nodig hebben gebeurt dat op een spoedgeval na in overleg met Stichting Vagabond-Pets.
De kosten hiervan zijn voor Stichting Vagabond-Pets. We willen zoveel mogelijk proberen het dier te laten behandelen bij een dierenarts die de stichting steunt en mocht dat niet mogelijk zijn dan vragen we u de rekening van de dierenarts te bewaren waar u bent geweest, dit ivm de boekhouding en het terug betalen van het door u voorgeschoten bedrag.

Indien u over een tuin beschikt dan is het belangrijk dat deze goed is omheind.

Ook al weet u dat het tijdelijk is, valt het vaak niet mee als de dag gekomen is dat het dier naar het nieuwe baasje gaat. Tevens weet u dat het geweldig is wat u voor het dier hebt gedaan en kunt u weer een nieuwe hond gelukkig te maken..

Wilt u graag gastgezin worden dan kunt u contact opnemen met
Marjan: [email protected]