ESSO

Hier een update van Esso, Arkan uit Tomaszów, geadopteerd 11-4-2010 !

Esso is inmiddels een echte senior, hij is rustig en slaapt veel. Ook heeft hij wat kwaaltjes: hij heeft de oogziekte KCS, waardoor hij sinds een paar jaar elke dag oogdruppels krijgt om te voorkomen dat hij zijn oog kwijtraakt. Daarnaast heeft hij sinds een jaar duidelijk last van zijn rug en door dit lumbosacrale probleem loopt hij waggelend achter. Hier krijgt hij een pijnstiller voor. Bij het laten maken van een CT-scan van de rug, werd bij toeval ontdekt dat hij een kogeltje van een windbuks in zijn long heeft zitten. Wat heeft hij toch allemaal mee moeten maken in zijn leven, vragen wij ons af. Dit alles weerhoudt hem er echter niet van toch nog volop te genieten van zijn leventje. Nog altijd gaat hij twee keer per dag mee naar het bos voor een wandeling van een uurtje. Hij bepaalt tegenwoordig het tempo. Af en toe rent hij nog achter een balletje aan en een zoekspelletje met lekkere brokjes vindt hij helemaal geweldig.
Verder gaat hij graag mee in de auto en vooral als wij uit eten gaan is hij helemaal in zijn element; de baas laat immers altijd van alles vallen...
Sinds juni 2019 is hij alleen met ons, zijn maatjes Jesse (Golden Retriever) en Storm (Bordercollie) zijn in september 2018 en juni 2019 op respectievelijk bijna 15- en bijna 14-jarige leeftijd overleden. Hij trok zich altijd aan onze Jesse op, we vreesden dus dat hij het moeilijk zou krijgen. Maar niets van dit alles, hij lijkt het juist fijn te vinden om ons nu helemaal voor zichzelf te hebben. De baas is sinds maart vorig jaar met pensioen, hij is dus vrijwel nooit meer alleen.
We hopen dat Esso nog een poosje bij ons blijft, het is zo’n dankbaar hondje.

Hartegroet,
José en Frans

Klik op de fotootjes voor vergroting

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *