Wie zijn wij?

Op deze pagina willen wij ons graag aan u voorstellen.
(klik op de foto's voor ons verhaaltje)

Ellen
Ik ben Ellen, geboren op 17-07-1967. Mijn hele leven staat in het teken van dieren. Thuis hadden we een politiehonden vereniging en een hondenpension, sleepte als kind al van alles mee naar huis en heb verschillende jaren als vrijwilligster in het dierenasiel Gorinchem/Gorkum gewerkt. Heb daar veel geleerd, en voordat ik het goed en wel in de gaten had woonde ik samen met 4 katten en was ik ook de trotse pleegmoeder van 2 hamsters die net zoals de katten in het asiel waren beland door een ‘allergietje’ of doordat ze ‘overbodig’ waren geworden.
Ook al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, in mijn ogen is elke druppel een hond of een kat en dat is voor mij een reden om te doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt. Soms krijg ik het verwijt dat ik buiten Nederland bezig ben, maar wat zijn landsgrenzen ? Voor mij zijn dat denkbeeldige strepen, door mensen bedacht, door mensen op een kaart getekend, iets waarvan een dier het bestaan niet kent, maar daardoor vaak het lot treft om verstoten te blijven van hulp doordat net díe hond of kat aan de andere kant van die grens geboren is.
Heb al verschillende dieren op mogen vangen, wat een geweldig iets om zo'n beestje op te zien bloeien.
De voldoening die ik hiervan heb is mij zoveel meer waard dan een bosje bloemen op een spiegelende tafel, een vijf gangen menu in een chique restaurant, een 'feestelijke' verjaardag, een keurig gekapte coupe of de goedkeuring van anderen!
Ik hoop dat een ieder die een hart heeft voor dieren een steentje zal bijdragen aan het verbeteren van het vaak uitzichtloze bestaan van asieldieren, al dan niet met goede verzorging, binnen of buiten Nederland.
Elk steentje is een levende druppel en dat ene steentje, die ene druppel is het helpen dubbel en dwars waard.

Ellen

Mijn naam is Lia Verhoek.  Ik ben getrouwd met Bert  en we hebben twee zoons.

Als  kind zijnde ben ik opgegroeid met honden. De liefde en verzorging voor onze viervoeters heb ik later met Bert kunnen delen en ook weer mogen doorgeven aan onze kinderen. Ik vind het altijd heerlijk wanneer kinderen op school enthousiast vertellen over hun hond, kat of ander huisdier. Zo belangrijk, zo vormend is het wanneer kinderen op jonge leeftijd  leren omgaan met dieren. Ik ben dan ook zo blij dat veel kinderen de liefde hiervoor al vroeg meekrijgen van thuis.
Vanaf het eerste begin van Vagabond-Pets  in 2007 zijn wij actief betrokken bij deze organisatie.
Wij vinden het niet alleen belangrijk  en zinvol, maar ook heel leuk om een bijdrage te leveren aan het welzijn van  de honden en katten in Polen.

Bert is penningmeester van onze stichting.
Als inzameladres voor de Betuwe gaan we regelmatig op pad om voer en andere spullen op te halen of weg te brengen.

We hopen dit, samen met de andere vrijwilligers, nog vele jaren te kunnen doen.

Lia en Bert

Mijn naam is Bert Verhoek.

Aanvankelijk heb ik voor Vagabond-Pets vooral hand-en spandiensten verleend. Hierbij moet je dan denken aan het ophalen van voer en allerlei spullen voor honden en katten, het rijden naar een bepaalde locatie voor overleg, het aanwezig zijn op een jaarmarkt, etc.

Maar door de contacten en verhalen van Lia is mijn betrokkenheid bij de stichting (en vooral bij de beoogde doelstellingen) alleen maar toegenomen.

Inmiddels ben ik ook een paar keer naar 'onze' asiels in Polen geweest. Zo heb ik zelf kunnen zien hoe daar de leefomstandigheden van de dieren zijn. Veelal ontbreekt het aan geld en dus aan materialen, medicamenten en voer. Voor ons is het een bijzondere uitdaging om met steun van donateurs en andere vrijwilligers de situatie te verbeteren en zo op een 'hoger plan' te krijgen.

Als je dan resultaten ziet, en die zijn er, dan motiveert je dat om op de ingeslagen weg door te gaan en zo de leefomstandigheden van de dieren en de werkomstandigheden van de asielmedewerkers wat aangenamer te maken.

Bert


Wij zijn Pesso en Marjan Weiss en hebben 3 hondjes die alles voor ons betekenen.
We wonen in Eindhoven en hebben twee dochters die op zichzelf wonen.
Wij kwamen in contact met Stichting Vagabond-Pets door een folder die we via onze dierenwinkel kregen.
Nadat we op de site hadden gekeken zijn we bij Ellen naar Basje gaan kijken en werden meteen verliefd op onze kleine lieve Basje die wij helaas in mei 2010 in hebben moeten laten slapen.


Gelukkig heeft deze kleine vent nog anderhalf jaar bij ons kunnen zijn en heeft van een warm mandje kunnen genieten.
Ik (Marjan) doe het secretariaat en draag zorg voor onze facebook pagina.
Pesso verleent hand en spandiensten zoals het ophalen van voer en spullen in de regio.
Daarnaast vangen we zo nu en dan een hondje op.

Marjan en Pesso

Hallo, ik ben Jutta, geboren in 1980 en samen met mijn 4 vriendjes Xena (SAVU vzw), Olinka (Vagabond-Pets), Fanny (SHIN) en Melchior (ros katertje) woon ik in het Oost-Vlaamse Aalst (België) waar we los van extra vakantie / pleeghondjes al een gezellige beestenboel hebben.
Thuis opgegroeid tussen de katten, hamsters & goudvissen, maar mijn eerste hond kwam pas in huis toen ik alleen ging wonen. Eenmaal goed gesetteld op mijn huidig adres ging ik op zoek naar een organisatie waar ik een aantal dekentjes en spulletjes van mijn eerste hond kon aan geven. Op een zoekertjessite kwam ik een berichtje van 'Stef & Maddy' tegen die nu ruim 4 jaar geleden de eerste keer naar Polen gingen rijden en niet met een lege auto wilden vertrekken.

De bal ging aan het rollen en sindsdien niet meer gestopt ! Spullen verzamelen via bedrijven en winkels, alsook via zoekertjes en eigen familie / vriendenkring, op rommelmarkten /online spullen verkopen, ik en de mama (Chris Van Neyghen) een hond adopteren, als pleeggezin een hond plaatsen.
De kennismaking en samenwerking met Vagabond-Pets is een geweldige ervaring en nog steeds leer ik via hen fijne mensen kennen. Ik hoop met Vagabond-Pets nog jaren te kunnen samenwerken, want nog meer dan vroeger besef ik nu: 'Vele kleintjes maken één groot'.

Jutta
Hoi,

Wij zijn Maddy en Stef.  Samen met onze 3 zoons en 3 dochters (24 pootjes samen van 3 honden en 3 katten) wonen wij op het Vlaams-Brabantse platteland in Holsbeek/België.
Door een budget-restantje bij de eindejaarsinkopen in 2009 en door een stukgegane krabpaal, deed Stef me een abonnement op 'Hart voor Dieren' cadeau. Daarin vond ik de advertentie van SVP. Op de website viel ik onmiddellijk voor het verhaal van Kuba.
Een adoptie was niet meer uit mijn hoofd te praten 😉  maar door omstandigheden zijn we de jongen zélf in Opole gaan ophalen. 
Met lege handen naar de arme stakkers trekken ? Neen, dat zagen we écht niet zitten. 
Dus 1,5 maand spullen en voer geronseld, om uiteindelijk met 880 kg voer en spullen richting Polen te rijden.  Fotoreportage vind je hier
Zo zijn we er ingerold en, als zonder remmen, zijn we blijven bollen... letterlijk ook, want Nuland-Holsbeek is niet echt bij de deur, hé.  
Telkens is het als thuiskomen.  Het enthousiasme en de goedheid van alle SVP medewerkers werkt zou aanstekelijk...
Intussen Miki 2 maanden opgevangen in afwachting van zijn nieuwe mandje .
Ook hebben we ons eerste huisbezoek gedaan en straks bezorgen we Trabant, als 2de Belgische SVP rakker, een warme mand in het verre Elverdinge (B).  We zien het echt zitten om ons volledig in te zetten voor de stichting.
Aan alle Belgen met een groot hart voor dieren:  geef ons een seintje als je dierenspullen hebt. Wij halen ze met veel plezier gratis op.
Groetjes en een lieve poot,
Maddy, Stef, Sammy, Kyra, Kuba, Jolie, Lucky en Beauke - [email protected]

Maddy en Stef

Ik ben Anne, ik woon in Apeldoorn en ben 29 jaar.

Ik ben grafisch ontwerper en volg nu in twee jaar de studie voor docent beeldende kunst en vormgeving in Zwolle. Daarna hoop ik les te kunnen geven. Samen met mijn ouders die een camping in Polen hebben, proberen we elk jaar een bezoek te brengen aan het asiel in Opole. We brengen dan spullen en nemen af en toe wat hondjes mee naar Nederland. Verder zamel ik spullen in en
als er iets ontworpen moet worden help ik ook graag. Zelf hebben
wij een zwerfhond uit Athene, Stavros, hij is nu bijna zes jaar.

Anne

Wie ben ik….

Mijn naam is Loes van der Veen, ik ben 41 jaar en ben moeder van 2 schatten van dochters.
Naast het moederschap ben ik gedragsdeskundige. Een vakgerelateerde passie is schapendrijven met bordercollies, een geweldige maar uiterst moeilijke sport om goed te beheersen.
Inmiddels zit ik met ontzettend veel plezier ongeveer 20 jaar in 'hondenvak'. Door de tijd heen merkte ik hoe interessant ik de synergie van een roedel vond en betrapte mezelf er steeds op dat ik ongemerkt heel wat uurtjes mijn eigen roedel stond te observeren. Ik heb toen besloten mezelf hierin meer te specialiseren door het volgen van trainingen, cursussen, boeken te lezen, seminars bij te wonen. Tot op dag van vandaag blijf ik mezelf scholen omdat de visie op gedragingen van de “leading experts” nog wel eens kan veranderen en ik wil graag zoveel mogelijk actueel blijven. Het is inmiddels al weer zo’n  10 jaar geleden dat ik mijn eerste cursus gehoorzaamheid- en gedragstrainingen startte.
Twee jaar geleden ben ik als pleegmoeder bij de Greyhound Stichting gekomen en daarnaast ben ik voor de Greyhound Stichting en Doggymix de vaste gedragsdeskundige. Ik voel me zeer vereerd dat ik door Vagabond Pets ook ben benaderd om een dergelijke rol bij hen te komen vervullen. Ik hoop dan ook vurig dat ik mezelf voor de stichting nuttig kan gaan maken.

 

Conwenna Gedragskunde & therapie
Loes van der Veen
06-51080970
Iedere werkdag tussen 18.00-21.00
Uitsluitend met spoed ben ik in de weekenden ook bereikbaar.

Loes