Maks

Eind 2016 werd Maks samen met een klein hondje naar het asiel gebracht nadat hun baasje werd opgenomen in het ziekenhuis. Het andere hondje waar hij goed mee door één deur kon had vrij snel een ander baasje, maar Maks bleef achter. De meeste honden en ook katten behoren niet tot zijn vrienden, maar voor mensen gaat zijn hartje sneller kloppen.
Hij is super vriendelijk, luistert goed zoals herders dat als geen ander kunnen en één van zijn grote hobby’s is het ontleden van teddyberen. (de plaatjes hieronder vergroten als je erop klikt)

Na verloop van tijd ging het steeds slechter met zijn rechter achterpoot, kreeg er veel pijn aan en kon hem niet meer belasten. Er is van alles geprobeerd, maar niets hielp, de pijn en het ongemak werd steeds erger. Daarop heeft de dierenarts besloten dat het beter was om z’n poot te amputeren.

Sindsdien redt hij zich een beetje op drie poten, het valt niet mee om een achterpoot niet te kunnen belasten of te moeten missen dus tijdens een heus ‘uitje’ maakt hij gebruik van een rolstoel. Deze rolstoel is echter niet goed voor hem, het is een rolstoel die gemaakt is voor honden die verlamd zijn aan hun achterhand. Zodra het is toegestaan (ivm Corona) willen we een rolstoel aan laten meten die op zijn lijf is geschreven.

Maks is geboren in 2010/2011, hij is gecastreerd, behandeld tegen vlooien/teken/wormen en is rondom gevaccineerd (ook tegen kennelhoest).

Maks hoopt op een liefdevol baasje die begrip heeft voor zijn beperking en er alles aan doet om hem een zorgeloos leven te geven en te helpen met zijn beperking.
Ook Maks verdient een warm huiselijk leven.

Wie ziet zijn schoonheid en zijn trouwe bruine stuiters en valt als een blok voor dit mooie dier is welkom om te reageren.

[email protected] (Ellen) [email protected] (Marjan)