HULPVRAAG voor GINA


Afgelopen week was Gina niet in haar element. Dinsdag was ze lusteloos en wilde ze niet eten. Woensdagochtend voelde ze zich helemaal niet goed, ze was heel slap en had pijn.

Met spoed naar de dierenarts en na opmeting van haar temperatuur (40.2) en een kort onderzoek werd ze meteen doorverwezen naar een kliniek in Waalwijk waar men 24/7 terecht kan voor specialistische zorg en spoedhulp.
Ze gingen direct aan de slag en allerlei onderzoeken volgden, bloed werd afgenomen, urine werd onderzocht.
Omdat haar luchtwegen niet lekker klonken en Gina haar ontlasting niet kwijt kon, werden er röntgenfoto’s gemaakt.
Aan de longen was niets te zien, maar in haar darmen zat een hoeveelheid harde ontlasting met daarachter het nodige gas.
Een infuus werd aangelegd voor pijnstilling en vocht en ook werd er een laxeermiddel toegediend.
Uit het urineonderzoek kwam naar voren dat er teveel eiwitten inzaten, dit kan van alles betekenen en de uitslag van het bloedonderzoek zal eerdaags binnenkomen. Een nieuwe FIV FeLV test werd uitgevoerd, ook deze was wederom goed.


Waarom voelde Gina zich zo ziek, waardoor was ze zo hondsberoerd, de artsen stonden voor een raadsel. Een echo van de buikholte werd gemaakt, hier waren geen afwijkingen te zien.

Omdat ze ook goed in haar keel en slokdarm wilden kijken moest Gina onder narcose. Tijdens het onderzoek werd Gina zo benauwd dat ze moesten stoppen. Een poosje later een nieuwe poging. Deze is gelukt en ook kon er wat weefsel worden afgenomen dat nu op de kweek staat.
Na twee dagen en nachten aan het infuus te hebben gelegen krabbelde ze wat op, kreeg zin om iets te eten en is ze haar ontlasting kwijt kunnen raken.

Eindelijk zakte de koorts, en na overleg hebben de artsen besloten dat Gina naar huis mocht. Afgelopen vrijdagmiddag om 14.00 was het zover, Gina vertrok met haar Ruben & Inge en het nodige arsenaal aan pijnstilling, antibiotica en prednoral richting Den Bosch.
Na een poosje op schoot te hebben gelegen moest de krabpaal toch echt beklommen worden. Hoe zwak ze ook was, ze had snel de top bereikt om er vervolgens lekker te gaan slapen.

Gina is er nog niet en we weten (nog) niet wat er zich heeft afgespeeld of speelt, maar deze brokkenpiloot op drie voetjes krijgt het wel te verduren in haar nog piepjonge leven.

Wat we wel weten is dat er een torenhoge rekening is van maar liefst € 1481,30.
Omdat Gina nog maar een paar weken geleden is geadopteerd mogen we als stichting deze mensen niet in de kou laten staan en overal voor op laten draaien. Zoiets kun je niet maken.

Omdat we in december jl ook al flink in de buidel moesten tasten voor Gina (deze factuur was € 466,80) hakt het er behoorlijk in. Daarom doen we een beroep op iedereen om een steentje bij te dragen, al is het maar een kiezeltje.
Een hulpvraag op deze manier doen we zeer zelden, maar hierin kunnen we wel wat hulp gebruiken.

Een bijdrage, hoe klein ook kan gestort worden op IBAN nr NL62INGB0005404132
BIC: INGBNL2A tnv Stichting Vagabond-Pets ovv Gina

Hartelijk dank.

Klik op de fotootjes voor vergroting

Laatst bijgewerkt