Pablo

 

Pablo is een heerlijk rustige vent van ruim 9 jaar jong. We zoeken voor hem een thuis waar ‘rust’ het sleutelwoord is. In een rustig gezin en een rustige woonwijk met voldoende wandelmogelijkheden vanuit huis, zal hij zich al snel gelukkig voelen. Pablo gaat graag wandelen en houdt van lekker struinen en ontdekken in de natuur. Aan de lijn loopt hij heel prettig mee, als hij uiteraard de ruimte krijgt om op z’n honds te Facebooken (lekker snuffelen dus). Als het aan Pablo ligt laat hij tijdens een wandeling andere honden voor wat ze zijn. Katten is een ander verhaal, die moeten de hoogste boom in.
Pablo is 100% zindelijk. Hij sloopt niets en kan gewoon lekker los in de woonkamer verblijven.

Het is een ongelooflijke kroelkip die heel graag bij zijn mensen is. Oh wat is hij LIEF! Echt heel zachtaardig en lief. Hij kan bij het opvanggezin inmiddels met gemak 2 uur alleen zijn, maar het is zeker geen hond om iedere dag bijv 6 uur alleen te laten. Hij is dolgraag samen met zijn mensen. Kleine kinderen vindt hij eng dus we plaatsen hem niet in een gezin met kinderen jonger dan 12 jaar. In de nacht slaapt Pablo gewoon lekker los in de woonkamer. Er staat een bench die hij graag opzoekt als één van zijn veilige plekjes, maar het deurtje gaat nooit dicht. Het liefste ligt hij natuurlijk lekker tegen je aan op de bank.

Plaatjes hieronder vergroten als je er op klikt.

Pablo is een hond die houdt van zijn wandelingen, een trekspelletje of speurspelletje en daarnaast in huis heel tevreden en relaxt is. Hij slaapt veel wat niet wil zeggen dat het een oude sul is, want voor een spelletje touwtrekken is hij altijd te porren.
En hoort hij dat je de lijn pakt? Binnen 3 seconden staat hij naast je!

Hij is vriendelijk naar iedereen die binnenkomt. Vrouwen, mannen, bekend bezoek, onbekend bezoek, voordeur, achterdeur? Het zal hem een zorg wezen, iedereen is welkom.

Werkpunten bij Pablo zijn: het alleen thuis blijven, uiteraard weer vanaf de basis opbouwen, de eerste dagen/weken bij hem slapen omdat hij de nachten in het begin spannend kan vinden.
Hij kan tijdens het wandelen weleens schrikken van onverwachtse harden geluiden zoals een vrachtwagen of claxonnerende auto's. Eigenlijk niet zo gek..

Autorijden is niet zijn ding dus ook dit zal tzt rustig aan, zonder dwang moeten worden opgebouwd. Zodra hij zijn gouden mandje heeft gevonden heeft hij even geen keus, zo ook in een noodsituatie, maar het is wel een aandachtspunt.

Wat we zoeken voor Pablo is een rustige omgeving bij rustige mensen met kennis van zaken en ervaring met (buitenlandse) honden. Iemand die de stress signalen ziet en oppikt en snapt dat elke hond een eigen stress-emmertje kan hebben. Iemand met begrip voor de hond die in den vreemde is, dan krijg je aan dit ongelofelijk lieve dier een vriend voor het leven!
Verder zal Pablo een tuin of erf zeer weten te waarderen en daar willen we gehoor aan geven.
Zoals het hoort ook het contact met evt andere aanwezige hond(en) rustig aan begeleiden.