Pegaz

Good old Pegaz is een ongelofelijk zachtaardig en rustig middelgroot hondje dat van ver is moeten komen. Toen hij in het asiel kwam kreeg niemand contact met hem, sloot zich af en wilde niet worden aangehaald.

Hij vertrouwde niemand, maar na verloop van tijd ontdooide hij steeds een beetje meer.
Het is zo goed als zeker dat hij nooit liefde heeft gekend en nooit in huis gewend is geweest dus hij had geen flauw benul van alle goede bedoelingen.

Sinds 7 maart is hij in NL en verblijft bij een gastgezin in Hengelo. De eerste dagen moest hij wennen aan alles dat nieuw was zoals mensen, honden, omgeving. Inmiddels heeft hij het volste vertrouwen in het gastgezin, kan het goed vinden met de aanwezige honden en gaat uit z’n dak wanneer het tijd is voor een ommetje. Rent rondjes om degene heen die de riem vast heeft, geweldig hoe dit stoïcijnse hondje is gegroeid en dat nog steeds doet.

Zijn grootste hobby’s zijn eten en snacken, niets is leuker dan dat. (de plaatjes hieronder vergroten als je erop klikt)

Pegaz taalt niet naar vreemde honden en ook katten laat hij voor wat ze zijn, in die zin de meest gemakkelijke hond die je je maar kunt voorstellen.

Blaffen is iets dat hij waarschijnlijk nooit heeft geleerd, maar snurken kan hij als de beste !

Pegaz is 14 jaar oud, hij is wat strammer dus traplopen is niet zijn ding en een marathon zit er niet meer in. Daarnaast is optillen eng en is zijn gehoor niet meer wat het is geweest dus dat wordt flink ‘applaudisseren’.

Zijn gebit, bloed en ontlasting zijn gecontroleerd, hier zijn geen rare dingen uit naar voren gekomen.

In de tuin voelt hij zich happy, moest echt wennen aan een leven in huis, maar Pegaz heeft ontdekt dat een kussen en dekens best prettig zijn om op te liggen.

Pegaz geeft niet aan wanneer hij naar buiten moet, maar is netjes zindelijk en trekt niet aan de riem.

Spelen met een balletje is hem vreemd, blijheid uit je door rondjes rennen aldus Pegaz.

Wat zoeken we voor Pegaz is een rustig plekje zonder kinderen, een veilige tuin en waar hij geen trappen hoeft te lopen.

Verder is Pegaz rondom gevaccineerd (ook tegen kennelhoest), gecastreerd, behandeld tegen vlooien/teken/wormen, gechipt en in bezit van een paspoort.

Wie valt er voor deze rustige no-nonsens senior is van harte welkom te reageren.

Hij verdient het zo.

[email protected] (Ellen) [email protected] (Marjan)